p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

L'Hospital de Son Espases i Esquerra Republicana

CIL | 21 Novembre, 2007 23:01 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

L'Assemblea de Militants que Esquerra Republicana celebra a la vila mallorquina de Sant Joan, esdevé una d'aquelles fites que senyalen clarament el camí que segueix la implantació i consolidació del partit a l'illa de Mallorca.

Una mostra n'és la presència de representants destacats de totes les seccions locals, tant de Mallorca com d'Eivissa.

Aquesta Assemblea de Militants d'Esquerra-Illes aprova gairebé per unanimitat la totalitat de la proposta de resolució ampliada, que presenta l'Executiva, d’impulsar una coalició nacional per a les eleccions espanyoles.

Al mateix temps, l'Assemblea també aprova altres propostes de resolució que hi presenten militants. D'entre aquestes, n’hi ha dues que tenen a veure amb la construcció de l'hospital a Son Espases, una de les quals és aprovada parcialment.

Es tracta de dues propostes que s'hi presenten per ser debatudes i votades, i que incideixen directament amb postures i decisions d'Esquerra Republicana, davant l'opció presa pel president de Govern, el socialista Francesc Antich, de continuar mostrant-se favorable a la construcció, dins la finca de Son Espases Vell, a Palma, del mateix macroprojecte d'hospital que hi promogué l'anterior Govern del PP presidit per Jaume Matas.


Des que el president Antich aixeca la suspensió cautelar, la primera setmana del proppassat mes d'octubre, les obres de l'hospital a la finca de Son Espases no aturen

Totes dues propostes de Resolució provenen de militants d'Esquerra residents a la Part Forana de Mallorca (Alcúdia, Binissalem, Bunyola...).

La més “tova” d'aquestes dues propostes -que prové de sectors altre temps aferrissats defensors de la necessitat que Esquerra entri dins el Bloc-, qualifica com “l'afer més calent dels primers mesos del Govern progressista”, l'herència de l'hospital de Son Espases, i reconeix que la il•lusió del 27 de maig es veu superada per un atac de 'pragmatisme' o d'amnèsia en alguns casos, per part dels partits majoritaris del Pacte, PSOE i UM...

... Continua afirmant el text de la proposta que Esquerra i el Bloc segueixen sense haver marcat una estratègia per encarar la pinça socialista-regionalista, amb el risc de repetir els errors de Son Espases, amb l'argument, fal•laç, de provocar inestabilitat al Pacte...

...La proposta presentada considera que Esquerra ha d'encarar aquesta legislatura amb la responsabilitat de governar, però també amb l'expectativa de consolidar el seu creixement, marcant distància -perquè existeix- entre els seus socis del Bloc, però sobretot entre els socis del Pacte.


Pintades estampades als murs que envolten les obres de construcció de l'hospital de Son Espases fan al•lusions directes a la corrupció que les amara

Aquesta proposta de Resolució, la més “tova” de les dues que es presenten a la consideració de l'Assemblea de Militants d'Esquerra-Illes, veu aprovats els seus tres primers punts que, de manera molt resumida, estableixen:

  • fer una anàlisi, crítica i autocrítica, del paper d'Esquerra amb l'afer de Son Espases
  • rompre la dinàmica d'anar a remolc de les polítiques del PSOE
  • marcar les línies vermelles del Pacte: Segon Cinturó, Sol rústic, ses Fontanelles, la llengua...


Les grues emprades en la construcció de l'hospital de Son Espases es distingeixen des de ben lluny

Quant a la proposta de Resolució més “dura” que es presenta a la consideració de l'Assemblea de Militants d'Esquerra-Illes celebrada a la vila mallorquina de Sant Joan, es reconeix que Esquerra Republicana ha estat percebut com un partit distint, un partit sense complexos, sense titubejos, amb un missatge clar i una praxi conseqüent i coherent...

Que això és un valor difícil d'assolir, però molt bo de perdre; i que el succeït amb l'afer Son Espases el posa en perill...

Esmenta que amplis sectors de la societat civil illenca s'han manifestat obertament en contra de continuar amb la construcció del complex hospitalari de Son Espases... Assenyala que el realment important no és la discussió dels arguments a favor o en contra de la construcció; que el que realment preocupa és la praxi política que hi ha al darrere: la utilització de Son Espases per a guanyar vots amb l'estratègia de l'engany...


El campanar del monestir de La Real deixa de ser el punt més alt de la contrada, envoltada de grues i grans màquines que treballen de valent en la construcció de l'hospital de Son Espases

El grup de militants que elabora aquesta proposta reclama sortir del Govern, cosa que no vol dir donar-lo a la dreta: “fora del Govern podem continuar recolzant-lo parlamentàriament, això sí, amb acords puntuals, obligant a negociar i visualitzant-se aquesta negociació...”

Amb aquests plantejaments inicials, la proposta de Resolució apunta cap a una sèrie d’acords a prendre per part de l'Assemblea de Militants d'Esquerra-Illes:

  • presentar la dimissió irrevocable de tots els càrrecs proposats per Esquerra com a part del Bloc al Govern de les Illes Balears, Consell Insular de Mallorca i Ajuntament de Palma
  • demanar a la Sra. Esperança Marí i Mayans que posi la seva tasca de diputada del Parlament Balear al servei d'Esquerra
  • demanar al Sr. Joan Lladó i Binimelis que posi la seva tasca de conseller insular al Ple del Consell de Mallorca al servei d'Esquerra
  • utilitzar aquests dos serveis per poder negociar amb els governs, durant el que resta de legislatura, totes i cada una de les propostes que aquests presentin a tràmit.

Hi ha militants que opinen que aquesta proposta, motivada per situacions que ja eren ben previsibles en el moment que Esquerra Republicana pren la decisió d'entrar a formar part del Bloc, en les condicions amb què l'adopta i accepta, un cop s'ha aconseguit de governar a totes tres institucions públiques, pot resultar més perjudicial que beneficiós per al partit.

Aquesta proposta, que és rebutjada en tots els seus termes gairebé per unanimitat, algun aspecte positiu comporta -igual que l'anterior-: fixa l'atenció i l'anàlisi política en un dels aspectes que marquen més a fons l'inici de la present legislatura, si més no pel que fa a Mallorca.

L'Assemblea de Militants d’Esquerra-Illes no hi passa de llis, com si res no hagués passat; sinó que para esment a la decisió unilateral, contrària al compromís contret en campanya electoral, presa pel president socialista Francesc Antich, de tirar endavant amb el mateix macroprojecte de construcció de l'hospital de referència de Mallorca, al mateix indret, amb les mateixes condicions, en els mateixos termes, -fins i tot amb ineludibles increments de la despesa pública-, que trià i tirà endavant l'anterior Govern presidit per Jaume Matas, del PP.


El monestir de La Real, cada cop més amagat per les obres i més difícil de veure des de lluny

La presentació d'aquesta proposta de resolució davant l'Assemblea de Militants d'Esquerra Republicana a la vila mallorquina de Sant Joan, pretén esdevenir qualque cosa més que un bon toc d'atenció a la direcció del partit, o una significativa aportació a l'àmbit del testimoniatge i les bones intencions d'un sector de la militància d'Esquerra-Illes.

Com a molt, emperò, es veu que hores d'ara es queda només en això.
Que ja és dir molt, en els temps que corren!
Pentura massa.

Cecili Buele i Ramis
militant d'Esquerra Republicana
Mallorca, novembre 2007

Traduccions: - Español - English - Français

D'altres referències a LA REAL

D'altres fotos relacionades amb la protecció de La Real

Comentaris

CIL

bla, bla, bla, miquel

CIL | 13/01/2008, 17:58

O, Miquel, que tant t'esveres
en llegir aquestes planes!
Tenc els cinc sentits de pedra
on lleneguen tes paraules!
Cal que trobis l'adrecera
perquè puguis veure clara
la postura que és ben meva.
Però tu no tens l'alçada
d'arribar-hi i fer-ne llesques
sense perdre l'alenada.
Cecili Buele i Ramis
Mallorca, gener 2008

xicotó

NO T'ENTERES, AVERGONYIT

xicotó | 22/11/2007, 21:36

Qui diu que en Cil cap a ca seva? vaja, no savia que no fos mallorquí......ara resulta que és negres no poden ser de l'illa, que resulta que només ho poden ser els avergonyits!! quina ignorància!! no sebre que va nèixer a Mallorca, fa 63 anys!! sí sí de pare guineà i mare mallorquina!! i tan que has d'estar avergonyit!! no tens ni idea de res!! però ara ja ho saps, que Mallorca, és ca seva i que es tan català com tu!!

Supervivent

Traïdors? En Cil cap a ca seva?

Supervivent | 22/11/2007, 09:33

Traïdors? Esquerra sols som el 10% del Bloc, que és a la vegada un 13,5% del Govern i n'Esperança Mari, sols és un 1,6% dels Diputats que conformen el Parlament. Per tant no deixam de ser una busqueta molt petita dins la vida política institucional d'aquestes illes i així i tot som capaços de fer cosestes com paralitzar el concert dels col·legis de l'Opus i demanar els .cat per les institucions, que per cert ja està en marxa, i més cosetes que no paga la pena dir aquí. Son Espases no és més que un sol punt de tot el Govern, i no ha estat culpa nostra.
En Cil cap a ca seva? I d'on dius que és en Cil? Pensava que era com jo mateix, que som català de Mallorca, però amb la pell una mica més fosca, ara no ho entenc.

Miquel

bla, bla, bla

Miquel | 21/11/2007, 23:41

molta d'història i molt de xerrar però ESQUERRA sou uns traïdors! jo no vos he votat per que aneu amb UM i per que faceu l'hospital de Son Espases!

avergonyit

vergonya!

avergonyit | 21/11/2007, 23:24

I què? tanmateix defensau...el 92% del partit anar de la mà d'UM a unes eleccions generals! vergonya cavallers vergonya!

I qui la va presentar? i quants de vots va treure?

vergonya cavallers vergonya!

sou de la mateixa pasta que EU, PSM, VERDS, PSOE...

cil...vesten a ca teva!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb