p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Algunes passes a favor de La Real

CIL | 15 Novembre, 2007 19:43 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Aquests darrers tres mesos han estat força intensos, pel que fa a la lluita en defensa de l'entorn del monestir de La Real, a Palma.

S'han fet moltes passes, i s'hi han dedicat molts esforços des de les més diverses associacions i entitats ciutadanes que en reclamen el màxim grau de protecció.


El monestir cistercenc de La Real envoltat de grues i de màquines

La primera setmana de setembre, a mida que es va veient que la possibilitat de mantenir l’Hospital de referència a Son Espases va guanyant posicions dins l’Executiu balear, després que es comencen a valorar els inconvenients legals, econòmics i sobretot de calendari que comportaria canviar la ubicació del centre, se n'incrementen i intensifiquen les accions cíviques en sentit contrari.

Dins la primera quinzena del mes de setembre de 2007, la Plataforma Salvem La Real convoca la primera protesta contra el nou Govern presidit pel socialista Francesc Antich, davant del Consolat de la Mar.

Apareixen publicats diversos escrits i articles d'opinió sobre aquest assumpte, com és el que duu per títol Urbanització Hospital de La Real que transcriu i signa Carme Vidal.

A la segona quinzena de setembre 2007, es convoquen les entitats al Saló d'Actes de CCOO on se'ls passa informació detallada sobre iniciatives diverses preses per la Plataformas, encaminades a la defensa i protecció de l'entorn de La Real. Alhora que s'organitza i realitza una segona concentració cívica a la plaça de Cort de Palma.

Els membres de la Plataforma no paren i mantenen reunions informatives amb les diverses organitzacions sindicals i col·legis professional -CCOO, STEI, UGT, Col·legi Mèdic, etc

Pocs dies després, el president Antich diu al GOB i als veïnats de La Real que avalua alternatives a Son Espases, mentre els dóna esperances d'arribar a respondre satisfactòriament les seves demandes.

Un cop presa la decisió final i anunciada la postura del president Antich, plenament favorable a la continuació de les obres que han estat paralitzades com a mesura cautelar durant uns mesos, els veïnats de La Real presenten batalla i demanen que l'entorn de La Real sigui declarat conjunt històric

Davant d'aquesta decisió adoptada pel president socialista del Govern, n'hi ha que es comencen a demanar si el Bloc ha de sortir o no ha de sortir del Govern, en cas que s'arribi a fer el nou hospital de Son Espases.

La Plataforma Salvem La Real es considera traïda i utilitzada pel Pacte, com a instrument per guanyar les eleccions.


Són nombroses i variades les mostres públiques de rebuig,
contra les obres que es realitzen a la finca de Son Espases

Alhora, des d'àmbits diversos, s'amollen i s'escampen crits de suport a la decisió governamental de continuar amb la construcció de l'hospital de Son Espases.

N'hi ha que ho tenen tan clar, que no dubten a proclamar-ho a tots vuit vents del món, amb sis punts que, com es pot veure, resulten del tot sucosos (sobretot el que fa sis): “President Antich: que no vos tremoli el pols! Endavant!”

Mentrestant, a la reunió conjunta de l’Associació de Veïnats Secar de la Real, i l’Associació de Veïnats Sant Bernat de la Real, amb la Batlessa de Palma Aina Calvo, es tracten alguns dels temes que afecten la barriada: Ca Na Verda, Can Cànaves, Poliesportiu, Son Espases, etc.

En relació amb la construcció del futur hospital, i davant la decepció i el que sembla inevitable, es demana a la Batlessa que posi en marxa solucions per tal d’ordenar la zona: especulació urbanística, aparcaments, accessos, etc.

La batlessa Aina Calvo, els assegura que farà feina per tal de donar solució a tots els problemes que se li plantegen. Se li proposa crear una “comissió de seguiment”, amb representació municipal i insular i veïnal, que pugui participar tant en el procés de presa de decisions com en el de materialització d’aquestes decisions en actuacions concretes.

La batlessa es compromet a dur-ho endavant

Durant el mes d'octubre, continuen publicant-se diversos articles d'opinió, com el del representant sindical de la CGT-Balears, Josep Juàrez, que duu per títol “Omertà sobre Son Espases?”

L'autor s'endinsa en els motius i les causes que porten els governants d'aquestes illes a calar el cap davant dels poderosos representants de les grans empreses constructores espanyoles.


Les màquines treballen a ritme frenètic a la finca de Son Espases Vell

Mentrestant la Plataforma Salvem La Real no amolla el mac i recorda els objectius pels quals es va constituir.

No pocs comentaris dels que apareixen penjats a diversos blogs manifesten opinions relacionades amb els partits polítics que donen suport al Govern i que abans eren contraris a la construcció del macrohospital a la finca de Son Espases.

Els contraris a Son Espases s'ajunten en una Plataforma que demana al Govern Antich que rectifiqui la seva decisió i canviï la ubicació de l'hospital de Son Espases.

Els Missioners dels Sagrats Cors tampoc no afluixen i presenten recurs davant del Tribunal Suprem perquè consideren que no s'ha fet prou en la defensa i protecció de l'entorn de La Real per part de les administracions públiques implicades.

Durant el mes de novembre de 2007 apareix i es fa públic el blog Rectificau! El blog dels que no volem callar, en el qual es manifesta clarament l'oposició a la construcció de l'hospital de referència de Mallorca a la finca de Son Espases Vell, a Palma.

Comencen a fer-se públiques les adhesions a la Plataforma que convoca una manifestació cívica per al dissabte, 24 de novembre, a les 18 h a la plaça d'Espanya, de Ciutat. Iniciativa Ciutadana per Pollença, per exemple, s'adhereix a la manifestació en favor de La Real i s'oposa a la construcció de l'hospital de referència a Son Espases.

Com esplèndid resum de tot quant s'ha intentat arreplegar en aquesta nota, s'ho paga entrar dins del blog que manté obert el Lobby per la Independència.

Hi apareixen aquestes i moltes d'altres dades relacionades amb la temàtica de Son Espases:

S'hi diu, per exemple, que de moment 11 organitzacions ja demanen al govern Antich que rectifiqui la decisió de son Espases; la Plataforma Salvem la Real no amolla el mac; Pep Juárez: Omertà sobre son Espases?; 'Vam deixar el PP en calçons blancs, ara l'hem vestit de frac'; Ningú no presenta la dimissió; El Lobby s'afegeix a la mobilització per denunciar la traïció del PSIB i del BLOC amb son Espases: Maulets també dedica un cartell als traïdors i corruptes de son Espases; mor el vigilant de son Espases ferit pel cap de fibló de dijous dia 4; entitats socials preparen una protesta per Son Espases pel 17 de novembre; el metge fatxa foraster del PP, Miguel Lázaro, també felicita Antich per la traïció de son Espases; l'espanyolista Miquel Payeras destapa l'estratègia d'Antich i el PSIB per fagocitar el BLOC; el traïdor i inepte Antich pot fer perdre les eleccions a ZP; els corruptes ara de la traïció i de l'estafa en diuen responsabilitat i maduresa; el carabassot Antich continua rebent enhorabones del PP per la traïció als seus votants; Antònia Lucena: allò que fa més mal és que siguin els teus els qui et decebin; Maciàs Blázquez: 100 dies i una traïció; la societat civil s'organitza i es mobilitza contra la traïció del Govern Antich; Pere Muñoz, un vividor de la política que surt en defensa dels traïdors del Bloc; El barrut i cínic Llauger no en té prou amb l'estafa de son Espases per abandonar el Govern; Josep Palou: El suïcidi del Pacte; Biel Barceló reconeix que Antich ha romput el consens però posa la cadira per damunt de tot; el professional de la política Grosske ja ha decidit: la cadira abans de tot i per damunt de tot; Jaume Bonet: Son Espases i el Bloc; Matías Vallés: Son Espases, l'engany continua; després de la davallada de calçons del Bloc a son Espases, a continuació vindrà el segon cinturó; Guillem Frontera: Els que hi entenen; Els corruptes especuladors del Bloc s'aferren a les cadires i se'n foten dels seus votants; el Bloc diu que no hi ha baixes i que només minories plantegen sortir del Govern; Pep Juárez: Per coherència i dignitat, anau-vos a ca vostra; Sebastià Bennàssar: Son Espases i l'abstenció del 100%...

Traduccions: - Español - English - Français

D'altres fotos relacionades amb la protecció de La Real

D'altres referències a LA REAL

Comentaris

CIL

vaja, vaja, no t'esveris

CIL | 13/01/2008, 20:35

Vaja, vaja, que t'esveres
en llegir aquestes planes!
Tenc els cinc sentits de pedra
on lleneguen tes paraules!
Cal que trobis l'adrecera
perquè puguis veure clara
la postura que és ben meva.
Però tu no tens l'alçada
d'arribar-hi i fer-ne llesques
sense perdre l'alenada.
Cecili Buele i Ramis
Mallorca, gener 2008

vaja, vaja, vaja

vaja, vaja, vaja

vaja, vaja, vaja | 15/11/2007, 22:17

Veig que obvies, en tot moment, el paper que exerceix ESQUERRA, el teu partit, en tota aquesta moguda...com així Cil? Ja fas de López Crespí que només parla de les batalletes que creu que va guanyar? O es que ja heu pensat montar un nou partit? Ja ho veig: en Lopez, tu, n'Ixent, en Juarez, en Suarez....arrasareu! I com es que obvíes també la manca de participació del GOB i la PLATAFORMA SALVEM LA REAL a la convocatòria de la manifestació? Hi aniràs? t'ha decebut en Lladó? t'ha decebut la diputada eivissenca d'erc? que no han piulat per res...ai senyor, senyor...

Pep P

Fatxes

Pep P | 15/11/2007, 21:11

Aquests dies pot semblar una simple mimetització del que s'ha dit en altres llocs, però pens que val la pena que qualcú digui que el metge Miquel Làzaro no és un feixista. Es pot discrepar de les opinions i actituds del Dr Lázaro (jo ho faig sovint i a la cara, perquè em toca discutir amb ell) però mai li he vist cap posició ni opinió que el pugui classificar de fatxa. Pens que és un terme que s'utilitza amb lleugeresa i que l'únic que aconsegueix és fer petits Franco, Hitler o Stalin. Si els nostres joves arriben a pensar que eren com el Dr Làzaro (simples vehements de dretes) feim un flac favor al rigor i a l'educiació

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb