p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Rectificau! Salvem la Real, salvem Mallorca!

CIL | 25 Novembre, 2007 01:00 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

D'indrets de Mallorca tan diversos com Alaró, Alcúdia, Artà, Binissalem, Pollença, i molts d'altres, s'arreplega un munt de gent que es concentra a la plaça Espanya, de Ciutat, i recorre el trajecte que duu fins a la plaça de Cort.


Pancarta que, recordant altres manifestacions convocades en defensa de Mallorca, fa avinent que la Real n'és una part força respectable

Es tracta d'una gent que, des de fa estona, no es cansa de manifestar-se a favor d'una major protecció d'indrets tan emblemàtics com el monestir de La Real.

Gent de totes les edats i condicions socials, dones i homes amb l'energia més que suficient per fer front a decisions governamentals que consideren no solament desencertades sinó, fins i tot, tan arriscades que poden arribar a posar en perill vides humanes!

Davant la mateixa façana de l'Ajuntament, Aina Calafat, l'activista que més intensament lluita en defensa de l'entorn del monestir de la Real, llegeix el manifest que reclama una rectificació immediata dels governants, enfront de la decisió que han pres de continuar amb el macroprojecte d'hospital que planificà l'anterior govern del PP a la finca de Son Espases.


L'activista mallorquina Aina Calafat s'expressa davant dels mitjans de comunicació amb contundència i convicció ben fermes

Absències tan significatives com les del GOB -que, quina casualitat! tot d'una que fa públics canvis d'estratègia en la seva línia d'actuació (!), rep promeses institucionals de diners públics a balquena destinats a la rehabilitació de La Trapa-.

O de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma -que, quina casualitat! precisament aquest mateix vespre amb un sopar multitudinari, presidit per la batlessa del PSIB-PSOE, Aina Calvo i el tinent de batle d'Esquerra Unida, Eberhard Grosske, celebra, d'una banda, el final d'etapa de la dirigent Rosa Bueno... i de l'altre un homenatge al músic defensor de la Real Toni Roig qui no es cansava de proclamar: No ens fareu callar!


Membres de la Junta Directiva de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, amb la batlessa del PSIB-PSOE i el regidor d'Esquerra Unida de l'Ajuntament de Palma

O d'organitzacions sindicals com STEI-i i USO, o CCOO i UGT -que, quina casualitat!, aquest mateix matí signen amb el president Antich determinats acords de col·laboració institucional...-.

O de formacions polítiques que integren la totalitat de l'arc parlamentari, la totalitat dels àmbits de govern de les institucions públiques d'aquestes illes...


No són milions! Ni tampoc són quatre gats, ben enmig de la ciutat!

Malgrat tots aquests entrebancs i inconvenients, un bon grapat de centenars de persones han pres la decisió de participar activament en una de les manifestacions més emotives que s'ha produït mai a Palma, en defensa de la dignitat personal, del respecte a la paraula donada, dels entorns a protegir a l'illa de Mallorca i de polítiques més fermes contra la corrupció i l'especulació urbanística...

És tot un bon començament, per a una cursa de resistència cívica com aquesta! La veu d'aquesta part de la ciutadania s'ha començat a sentir avui, ben cridanera, pels carrers cèntrics de la ciutat de Palma, amb càrregues emotives, barrejades de ràbia i indignació:

  • Dig – ni – tat!
  • As – sas – sins de la ter- ra!
  • La vostra corrupció, la nostra hipoteca!
  • Salvem Mallorca! Salvem la Real!
  • Salvem la Real!
  • Qui estima la Real no la destrueix!
  • Prou de corrupció!
  • Llavors diran que érem cinc o sis!

Són algunes de les consignes que s'han anat repetint al llarg del trajecte, des de la plaça Espanya fins a la mateixa plaça de Cort.

On devien ser, en aquella hora, la batlessa socialista de Palma i la presidenta socialista del Consell de Mallorca, amb tots dos despatxos solament a quatre passes?!

Traduccions: - Español - English - Français

D'altres referències a LA REAL

D'altres fotos relacionades amb la protecció de La Real

Comentaris

Mallorca LLevant

Això no ha funcionat

Mallorca LLevant | 18/10/2008, 14:29

Hem canviat de govern i seguim destruint: segon cinturó, amarres, vies,... Què està fallant?

Congruència?

Re: Rectificau! Salvem la Real, salvem Mallorca!

Congruència? | 25/11/2007, 18:20

No enteneu res.... potser els aires de grandesa d'una única persona de LA REAL, i d'altres que han trobat un motiu per moure's ara. Si haguessim d'estar penedint-nos de tot el que ens han destrossat no avançaríem... I sobretot no faceu demagògia amb el fet que el GOB i altres entitats no s'hi hagin adherit...ni ho lligueu amb ajudes a restauracions que es negocien de fa anys! La vostra ignorància i mala llet... en aquests moments no convé gens. Dividir, mai ha estat útil.
I la senyora Aina Calafat diu autèntiques barbaritats...

Per cert, ERC pactant amb els corruptes de UM. Sóu de dretes o d'esquerres vosaltres?

Ixent

Efectivament

Ixent | 25/11/2007, 16:10

Tens tota la raó del món. T'ho has de fer mirar perquè si abans era saludable lluitar per La Real, ara no ho és menys. I s'ho han de fer mirar totes aquelles persones que ara que cobren pel seu càrrec o per la subvenció han deixat de lluitar. I desgraciadement són moltes. Però aviat pagaran la seva traïció.

Pep

la compte enrrera

Pep | 25/11/2007, 07:31

La contraprogramació i la repartidora com a estratègia capoladora del moviment ciutadá, mai dona bons resultats. La dignitat de les persones i pobles, sempre guanyen la partida.Els polítics i els escolans d'amén, asentats dins l'stato quo, tenen data de caducitat, maldament sigui en aquesta democràcia de pa amb fonteta.

J

Francament

J | 25/11/2007, 01:54

Francament m'ho faria mirar. Si 24 organitzacions mobilitzen 350 persones, un dissabre de bon temps, alguna cosa falla. Jo m'ho faria mirear. Son els que no hi han anat que van errats ?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb