p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Augment d'estalvi ètic a Mallorca

CIL | 17 Abril, 2008 07:19 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

En un petit requadre periodístic, on sembla que no s'hi vol dir res de rellevant, apareixen i s'hi apunten unes breus i molt senzilles dades que fan referència a una gran notícia de caràcter ètic!

“S'incrementa un 69,55% l'any 2007” la solidaritat de clients d'una entitat d'estalvis mallorquina, a través de la donació del 50 per cent dels interessos bruts que cobren.

Es tracta de la iniciativa pionera d'una entitat financera mallorquina que manté com a lema “No volem ser els mes grans, volem ser els millors”.

Amb aquest objectiu, el comitè ètic de Colonya Caixa d'Estalvis de Pollença destina 99.910 euros a 42 subvencions per a entitats de Balears i 33.878 euros al Fons de solidaritat per a ajudes i emergències.

Això queda publicat al Diari de Balears, pàgina 7, secció Local, de 17 d'abril de 2008.

Esdevé, també, la informació que pot trobar-se en aquesta web que indica clarament a qui s'hi atansa que l'estalvi ètic li permet ser solidari.

S'hi dóna informació sobre l'estalvi ètic, el comitè ètic, els comptes, els finançaments, les subvencions, els microcrèdits, la Memòria de l'any anterior, notícies, impresos, entitats col·laboradores, el reglament de la Comissió, els contactes, la fiscalitat, etc.

S'ho paga d'entrar-hi, per romandre'n i esdevenir persona més ben informada!

L'estalvi ètic, com a pràctica cívica solidària, ja esdevé proposta que el Parlament de les Illes Balears aprova a la sessió de dia 11 de febrer de 2003, per unanimitat de tots els grups parlamentaris.

Aleshores s'insta les administracions públiques a “impulsar i promoure l’estalvi ètic entre la ciutadania de les Illes” i a “establir relacions més directes, ampliant-ne el nivell de col•laboració, amb aquelles entitats bancàries que afavoreixin la implantació de l’estalvi ètic”.

Es pot comprovar que al nivell de la clientela de Colonya Caixa d'Estalvis de Pollença, l'estalvi ètic ha anat en augment en aquest darrer any. Cosa que fa veure ben a les clares, una vegada més, que la banca ètica esdevé rendible, també!

Ho perceben, així mateix, les administracions públiques illenques? Hi creuen? El promouen i impulsen com un dels valors cívics més preuats?

Que se sàpiga, només se'n coneix una iniciativa: l'any passat la regidoria d'Hisenda, Funció Pública i Innovació de l'Ajuntament de Palma prenia la decisió d'adoptar el compromís d'obrir un compte corrent d'estalvi ètic. Bona notícia ètica! Ben minsa, tot i amb això!

Ben poqueta cosa més se n'ha fet públic, en relació amb decisions d'aquesta casta, adoptades per altres institucions públiques d'aquestes illes nostres.

No seria ben hora que es prenguessin, molt més seriosament, decisions institucionals a aquest respecte, encara que només fos per allò que un temps s'anomenava “donar exemple”?

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb