p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Infatigable Plataforma pel Parc de les Vies

CIL | 05 Gener, 2006 09:03 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Dia 4 de gener una representació de la Plataforma pel Parc de les Vies lliura al Registre de l’Ajuntament de Palma 8.400 signatures amb les quals es continua reclamant la implantació d’un parc urbà, allà on l’Ajuntament té projectat de fer-hi una gran via de circulació de vehicles.

Aquestes 8.400 signatures sumades a les 11.600 que s’han lliurat l’estiu passat completen un total de 20.000 signatures de ciutadanes i ciutadans que, simbòlicament, demanen que imperi el sentit comú i que es compleixi la paraula promesa. Al lliurament d’aquestes signaturas hi participen una vintena de persones amb pancartas en les quals es poden llegir motius diversos pels quals es considera necessari el parc.
Una pancarta central amb el lema de la Plataforma:Parc SÍ, Asfalt NO! serveix de fons a la trobada cívica amb el regidor Sr. Sierra, davant del qual es llegeix aquest manifest:

Una vegada més duim a Cort una crida ciutadana carregada de sensatesa i exempta d’egoisme.
Demanam i al mateix temps exigim, que es doti la capital de les Balears d’un autèntic Parc.
Una zona verda molt extensa i que seria la manera de revitalitzar, i modernitzar tota una porció de la nostra ciutat.
Aquesta porció de Palma engloba barriades històriques fins ara abandonades o maltractades i que mereixen una oportunitat.
Soterrar les vies del tren al seu pas per ciutat era una ambició compartida per tothom que esperava el seu moment per convertir-se en realitat.
Qui ara governa la Comunitat i l’Ajuntament, sense consensuar amb ningú varen decidir envestir amb les obres, provocant una pèrdua darrera l’altra i multitud d’enfrontaments innecessaris.
20.000 persones han fet una petita contribució a la ciutat de Palma. La seva firma dóna fermesa a una demanda raonable i constant que venim reclamant des de la Plataforma pel Parc de les Vies.
Aquesta és una acció democràtica, perquè la democràcia és molt més que anar a votar cada quatre anys.
Ser demòcrata és participar i una societat viva tan sols produeix millores i dóna força i qualitat a la democràcia.

Molts de ciutadans ens demanam:
Perquè s’obstinen a convertir el soterrament de les vies en el soterrament de tant de patrimoni – Parc de ses Estacions, Parc de son Fortesa, Pont des Tren, desenes de milers d’euros públics i encara més, la possibilitat de crear un gran Parc Central?
Hem vengut aquí avui, perquè estam lluitant perquè no soterrin també les il•lusions dels ciutadans.
El soterrament, que havia de ser un motiu d’orgull, s’està convertint en un malson, del que entre tots hem de despertar.

Aquest parc sobre les vies, aquest parc que el Partit Popular va prometre a les passades eleccions, ha de ser realitat.
Avui li ho demanen 20.000 ciutadans, però son la immensa majoria dels habitants d’aquestes illes que voldrien que sobre les vies del tren soterrades, es passegin les persones.
Els vehicles a motor, no poden continuar creixent fins a l’infinit al casc urbà.
Tots els tractats internacionals ho aconsellen.
I aquest Ajuntament també està compromès amb Kioto i amb l’Agenda Local 21.
Tenim el convenciment que la nostra proposta de Parc és la més raonable i la menys utòpica.
Utòpic és perseguir qualque cosa a la que no es pot arribar.
L’Ajuntament no solucionaria cap problema de trànsit a Palma omplint Jacint Verdaguer i les barriades colindants de vehicles, al contrari, crearia un problema major.
El seu és l’únic projecte que no contempla la realitat.
És molt bo potenciar el transport públic, d’això es tracta precisament.
Però es podrien haver obtingut molts millors resultats si a les taules de diàleg, haguessin escoltat de veritat els ciutadans, els col•lectius professionals.
No poden substituir el tall que produïen les vies, per un altre tall de milers de vehicles.
Hem d’unir la ciutat també per les persones.
La nostra proposta de Parc de les Vies, és una proposta de Parc urbà on les persones seran les protagonistes, però el pas transversal de vehicles estarà garantit.

Pel nostre costat, ja es conten per desenes les vegades que ens hem acostat a l’equip de govern de l’ajuntament per fer propostes i oferir alternatives, sempre en positiu, sense anar contra ningú i amb absoluta independència política.

Continuarem insistint i defensant les millores per a la nostra ciutat.”

Tf contacte:
Àngels Fermoselle 651425987
Cristina Miró 645421445

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb