p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Miquel Morell Covas, artista pintor i escultor mallorquí

CIL | 18 Juliol, 2010 13:07 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Dijous passat, 15 de juliol, vaig tenir l'oportunitat de veure i saludar en Miquel Morell Covas, veïnat antic del barri del Camp Rodó on visc, artista pintor i escultor de gran vàlua, que des de fa una catorzena d'anys viu a la ciutat manxega d'Albacete.

Li vaig fer un petit vídeo on pot dir-hi la seva...

Roman ingressat, des de fa uns dos anys, en una de la residències per a Majors que la comunitat autònoma de Castella-La Manxa manté obertes al territori.

Em va colpir fortament l'estat d'ànim d'en Miquel. D'una banda, tan lúcid, clarivident i lluitador com sempre: disconforme amb la realitat que ens envolta i delitós de construir-ne una altra, més solidària, lliure, sobirana, republicana...

D'altra banda, físicament i anímicament, molt decaigut. Té 87 anys. S'enyora molt. Enyora molt el barri del Camp Rodó on va viure tantes dècades. Repeteix una vegada i una altra que fa 10 anys que no ha estat a Mallorca...

Un centenar d'amics i amigues d'en Miquel Morell Covas seguim de prop, via FACEBOOK, les vicisituds de la seva estada en aquesta Residència de Majors de la ciutat manxega d'Albacete.

Gràcies al feisbuquer Pep Roig Gómez, amic d'en Miquel Morell Covas, també sabem que fa pocs dies algunes obres d'en Miquel Morell han estat donades a Can Prunera, Sóller (Mallorca), i que ja fan part de la col·lecció del museu modernista. Una petita mostra de reconeixement públic de l'existència del nostre artista pintor i escultor mallorquí.

També esdevenen recomanables els escrits de Biel Florit al DdB Estimera. A l’amicMiquelMorell, de bell nou, o els blogs de Miquel López Crespí que fan referència a Miquel Morell: artistes mallorquins oblidats i abandonats.

Comentaris

rafel serra llull

miquel morell

rafel serra llull | 19/07/2010, 18:22

Jo veig dues vessants en Miquel està ben atès per gent q el coneix ,ho tracta i
alimenta ,ell enyora Mallorca ,li podrem donar la mateixa atenció q rep a Albacete ... Si tingués la idea clara de la mort i demanas ser enterrat on va néixer,jo lluitaré per tenir-lo entre nosaltres ...i totes les autoritats politicas segur q tambè.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb