p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Mobilitzem-nos ara! No ens aturem mai!

CIL | 07 Juliol, 2010 13:09 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

El 18 de febrer de 2006, vaig participar a Barcelona, molt entusiasmat, en la més grans de les manifestacions en què he pres part mai. Tota la Gran Via de les Corts Catalanes plena de gent, de gom a gom, des de la plaça d'Espanya fins a la plaça de Catalunya.
Senyal clar i evident de la maduresa política de la nació catalana sencera; i de la campanya catalana molt forta que s'hi havia desplegat a favor del dret de decidir.

En aquella ocasió havia estat convocada i organitzada per la Plataforma pel Dret de Decidir. Aquell dia presidia i encapçalava la manifestació una gran pancarta amb el lema “Som una nació i tenim el dret de decidir”.

Tot i que Esquerra Republicana era l'única organització política que hi donava suport explícit, gent del país sencer s'hi mobilitzava per la nació catalana.

Quatre anys i mig després, dissabte, 10 de juny de 2010, faig comptes de tornar a fer-me present a Barcelona, des de Mallorca estant, amb el desig de participar en una altra manifestació de les mateixes característiques.

En aquesta ocasió, ha estat convocada per Òmnium Cultural i tota una munió d'entitats que conformen la Comissió Organitzadora.

Ha d'encapçalar la manifestació -que recorre Diagonal, Passeig de Gràcia, Gran Via de les Corts Catalanes i plaça de Tetuan- una altra pancarta amb el lema “Som una nació. Nosaltres decidim”.

Em sembla més clar que les aigües cristallines de la platja del Trenc, a Campos, que la manifestació que es fa enguany, el 10 de juny, és una continuació vera d'aquella altra que es va fer el 18 de febrer de 2006. Si més no, pel seu contengut reivindicatiu : SOM UNA NACIÓ!

Juntament amb molta altra gent de Mallorca, m'hi he adherit plenament. Quan una part de la nació tan rellevant, com és el Principat de Catalunya, es mou i es mobilitza per reclamar el dret de decidir, nosaltres, catalans de les Illes Balears i Pitiüses, ens hi adherim amb la convicció plena que ens afecta més que directament.

M'alegra veure que, en aquesta ocasió, són bastant més nombroses les entitats mallorquines adherides.
A veure si ens hi veim, idò: la gent d'Ateneu Gabriel Buades, Avançam, CAL, Drets Humans de Mallorca, Entesa per Mallorca, ERC, GREC, Grup Blanquerna, IG queMAN Acció Solidària, JEN-PSM, Justícia i Pau, L'Estel de Mallorca, Obra Cultural Balear, PEN català a les Illes Balears, Picalsud, Plataforma Calvià per la Llengua, PSM-Entesa Nacionalista, Societat Catalanobalear d'Infermeria, STEI-i, Unió de Pagesos...

Tothom manté la mateixa convicció: pel meu país sencer, “Som una Nació. Nosaltres decidim”.
Un VISCA ben fort pels Països Catalans, com un estat nou dins l'Europa del segle XXI!

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb