p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Carrer de Palma dedicat a mossèn Ramon Serra

CIL | 22 Juliol, 2009 15:37 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Amb la presència de la batlessa socialista, Aina Calvo, la regidora de Cultura, Nanda Ramon, l'ex batlessa de Palma, Catalina Cirer, i d'altres personalitats rellevants, el 22 de juliol de 2009 -festa de Santa Magdalena- s'inaugura a Palma un carrer que porta el nom de mossèn Ramon Serra, fundador dels Clubs d'Esplai de Mallorca.

Es troba situat al barri del Camp Rodó, just darrere de l'església de Sant Francesc de Paula... No gaire lluny d'allà on va morir l'any 2007, quan residia a l'asil de les Germanetes dels Pobres...

Amb un acte d'aquestes característiques, l'Ajuntament de Palma fa una passa més en la tasca noble de substituir la denominació de carrers que porten noms evocadors de la guerra espanyola per uns altres noms que facin més present el record i la memòria de tasques més democràtiques i cíviques.

A banda de compartir amb mossèn Ramon Serra Isernla condició de condeixeble, cosa que ens comporta haver estudiat plegats la llarga i intensa carrera eclesiàstica al Seminari Diocesà de Mallorca, m'hi uneixen uns lligams d'amistat molt forts amb qui va dedicar tota la seva vida a implantar, consolidar i impulsar una iniciativa que durant dècades ha marcat generacions de gent jove en la tasca cívica d'educar la infància i adolescència d'aquesta terra nostra: els Clubs d'Esplai.

No fa gaires setmanes assistíem a la sala de plens del consistori palmesà a la concessió del Primer Premi Emili Darder a la Convivència i al Civisme. L'atorgava l'Ajuntament de Palma a un altre condeixeble nostre, mossèn Bartomeu Suau, rector de la parròquia de sa Indioteria i impulsor d'una altra iniciativa molt potent, adreçada a la gent jove: el Club Jovent.


Cecili Buele, Bartomeu Suau i Ramon Serra, a Valldemossa, any 1968

No hi ha dubte que aquesta “generació del 68” -l'any en què vàrem ser ordenats capellans- deixa ben marcades certes petjades encaminades a aportar el nostre particular granet d'arena en la construcció d'un altre món que sigui millor que el que tenim.

Les eines educatives adreçades a la joventut hi esdevenen imprescindibles i insubstituïbles, a l'hora de promoure hàbits, costums i pràctiques de participació cívica en la construcció de les nostres societats democràtiques.

N'hi ha que creim i pensam, fruit d'aquella engrescadora lluita seixantavuitena que com més participació cívica, més democràcia. I com més democràcia, més progrés, més cultura, més ciència, més pau, més riquesa, més igualtat, més solidaritat, més llibertat...

Benvengut sia aquest canvi de noms de carrers al barri del Camp Rodó. I que no s'aturi aquí on s'ha arribat avui... Sobretot si això també comporta un canvi de model en la governança municipal, de manera que s'hi intensifiquin i aprofundeixin cada cop més les vies de participació cívica a la nostra ciutat de Palma.

DdB

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb