p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Altra volta detengut el vell lluitador català Lluís Maria Xirinacs

CIL | 25 Octubre, 2005 17:17 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Com en el temps fosc del franquisme, avui matí -25/10/2005- la policia ha detingut a Barcelona Lluís Maria Xirinacs, de 74 anys d’edat, ex-senador durant la transició, antic sacerdot, candidat al Nobel de la Pau els anys 1975, 76 i 77, conegut per la seva defensa de la pau i dels drets dels Països Catalans.

Segons les informacions facilitades per VilaWeb, el vell lluitador Xirinacs ha estat detingut a la comissaria de la policia del carrer Nou de la Rambla de Barcelona.

Tot indica que ha de ser portat davant del jutge que estudiarà si decreta el seu ingrés a la presó.

S’espera que l'avançada edat i el seu estat de salut impedeixin l'entrada en presó de l'home que encarna en si mateix i simbolitza com ningú la lluita antifranquista per l'amnistia, la llibertat i la independència dels Països Catalans.

Els comentaris surten a farfallons:

Com és possible que, en aquestes alçades del segle XXI, s’hagi de tornar a fer anques enrera en tot allò que comporta la llibertat d’expressió i manifestació?

Per quines cinc-centes s’ha de perseguir fins a la mort, en una etapa considerada democràtica, gent com Xirinacs que no fa altra cosa que defensar, amb l’única eina de què disposa –la paraula- les seves més fermes conviccions democràtiques a favor de la llibertat i la independència dels pobles?

Per quines cinc-centes s’arriba a tolerar, fins i tot a enaltir, en la mateixa etapa qualificada com a democràtica, una altra gent que no solament es nega a condemnar el franquisme, sinó que n’engreixa fundacions que porten el nom i l’ideari del dictador?

Per quines cinc-centes s’ha de consentir, de manera tan passiva com enervant, totes dues situacions alhora?

Tant de bo que aquesta darrera i recent detenció del vell lluitador Lluís Maria Xirinacs contribueixi a incrementar el nombre de gent jove que s’apunti al carro de la lluita pacífica i democràtica pels mateixos ideals que ell sempre ha defensat aferrissadament tot al llarg de la seva intensa vida.

Al cap i a la fi, el motiu fonamental pel qual aquest home fa tanta nosa a segons qui no és cap altre que el de sempre:
Haver-se entossudit, durant tota la seva vida, a ser un d’aquells catalans que s’ha pres seriosament la tasca de mantenir-se fidel al “siau qui sou”.

Comentaris

CaterinaVidal

Re: Altra volta detengut el vell lluitador català Lluís Maria Xirinacs

CaterinaVidal | 26/10/2005, 18:36

Estimat LLuís Mª.: Si hi havia algú que encara dubtava si erem un país ocupat, aquesta darrera feta dels espanyols contra un pacífic ciutatà català com tú n'és la mostra. "Ni ensenyant la llengua a les escoles, ni amb l'estímul d'algunes lectures Catalunya no recuperarà la independència. El carrer, les cases, les famílies, els ciutadans són una possessió espanyola".Guillem Simó
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb