p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Solidaritat mallorquina amb el poble palestí!

CIL | 02 Gener, 2009 17:09 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Hem tornat a reprendre les concentracions cíviques a Palma, a favor de la pau i contra la guerra als territoris palestins de la franja de Gaza

Com avui mateix, DIVENDRES, DIA 2 DE GENER DE 2009, A LES 19:00 HORES, A LA PLAÇA D'ESPANYA, DE PALMA!

Si repassam una mica la memòria, veim que la solidaritat de Mallorca amb el poble palestí es manifesta, molt sovint i de formes ben diverses.

Sobretot des que l'any 2005 la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social manté durant una temporada llarga convocatòries assídues a manifestar-nos-hi públicament per la Pau:

S’hi vol tornar a dir ben fort ¡¡No a la Guerra!!
S’hi vol reclamar també ¡¡Llibertat per a Irak, Palestina i Sàhara, tres punts calents on avui dia es troba en greu perill la pau i la capacitat de decidir lliurement.

Juliol 2006. A la plaça de les Tortugues, de Palma, S'hi vol dir cridar ben fort: Prou d'assassinats i destruccions massives!
S'hi vol dir NO al silenci còmplice de la Unió Europea.
S'hi espera i reclama el suport de la ciutadania mallorquina!

S'hi escampa i reprodueix l'escrit que encerta en la millor manera d’expressar allò que dicten mentalitats progressistes, esquerranes, republicanes en un territori qualsevol dels Països Catalans –banyats per les mateixes aigües que conformen platges semblants, també, als territoris palestins.

Amb una concentració a favor del poble libanès i del poble palestí, al passeig del Born de Palma, s'hi diu i demana: “Quan, com, amb què s'atura la mà assassina d'Israel contra el poble palestí i libanès! És la pregunta que molta de gent es formula arreu dels Països Catalans, davant els atacs i l'ocupació militars ordenats pel govern d'Israel aquest estiu de 2006...”

Durant aquell estiu de 2006 no s'aturen les bombes al Líban, ni tampoc no cessen les mostres de rebuig a la Mallorca solidària amb el poble palestí.

La cassolada renouera que sona al passeig del Born de Palma contra les agressions militars d'Israel en territoris libanesos, s'uneix a les manifestacions que també es fan a Israel a favor de la pau als territoris:

“La bandera negra de la il·legalitat oneja sobre aquesta guerra -diu el discurs del representant de Gush-Shalom, entitat israeliana que, des de fa dècades, treballa per la pau a l'Orient Mitjà-. La bandera negra del dol ens cobreix.

Es diu de nosaltres que som un grup marginal, que estam fora de raó, que la gran majoria s’oposa al que estam fent. I jo us dic que realment ens trobam fora del solc, que som pocs davant la gran massa assedegada de guerra. Però el proper mes o el proper any, cada un de nosaltres proclamarà orgullós “Jo hi era!”, “Jo vaig reclamar aturar aqueixa maleïda guerra!” I milers dels qui ens maleeixen ara —el proper mes, el proper any— proclamaran que ells també hi eren, que ells s’oposaren a aquesta guerra folla.

Des d’aquí, en nom d’aquesta manifestació, dic a Ehud Olmert: “Atura aquesta follia! La guerra ha saturat el teu cap! Estàs intoxicat per ella! Ets un drogoaddicte de la guerra!. És una guerra de la qual res bo pot arribar. Atura’t, abans que no sigui massa tard!...”

Des d’aquí, en nom d’aquesta manifestació, jo dic als nostres companys de Palestina: “No us hem oblidat!!! Coneixem les atrocitats que cada dia succeeixen a Gaza i als altres territoris ocupats. Hem de cooperar per tal d’acabar aquesta guerra, intercanviar els presoners i posar pau entre els nostres dos pobles.”

Quan aquesta follia finalment hagi passat, lluitarem junts —israelites i palestins, sirians i libanesos, jueus i ciutadans àrabs d’Israel— per tal de poder viure una vida normal, cadascú al seu estat lliure, i un al costat de l’altre en PAU!”

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb