p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Crit d'auxili des del Congo oriental

CIL | 24 Novembre, 2008 22:05 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

M'arriba ben endins de l'ànima aquesta còpia d'una carta que m'envia un bon amic d'Àfrica i meu...

Em venen al cap tantes escenes vistes, viscudes i patides trenta-sis anys enrere... impossibles d'esborrar mai de la memòria...

No n'aprenem, de la història... La repetim per pa i per sal, en allò que esdevé més rebutjable: la violència que mata i lleva vides... perquè n'hi hagi uns quants que se n'aprofitin de molt mala manera...

En comptes d'una Gran Banca Mundial i d'un Gran Empresariat Mundial, no seria més pertinent arribar a la conclusió que ens cal un Gran Govern Mundial que posi ordre... que imposi el nou ordre mundial que la majoria de la Humanitat desitja -en pau i convivència harmoniosa-, en lloc d'aquest desordre -per fer negocis bruts- que quatre malparits es dediquen a escampar allà on volen?

Vet ací la transcripció d'aquesta carta:

Dijous, 13 de novembre de 2008
Ntawu Hubert ha escrit:
Amic meu, salutacions,
Sens dubte et sorprendrà de rebre aquest missatge.
T'havia escrit explicant-te els combats que tenien lloc a la part oriental de la República Democràtica del Congo. Avui t'escric de nou per informar-te que la situació actual ha empitjorat al meu districte, fins al punt que hem assistit a una gran matança a la nostra població.
He aconseguit d'escapar-me, refugiant-me al bosc amb tota la família, però moltes persones han perdut la vida i ara mateix els assassinats continuen mentre els soldats de les Nacions Unides que ens haurien de protegir sembla que col·laboren amb aquells que ens escorxen com a animals; fins i tot els animals valen més que una persona a la meva població.
Diuen que els cascos blaus són soldats de la pau però aquí és el contrari. En comptes de protegir els habitants, assisteixen a les matances de persones sense immutar-se. Quina vergonya per a la comunitat internacional! Quina vergonya per a les Nacions Unides. Crec que de tot el que ha passat a la meva població RUTSHURU, les Nacions Unides n'hauran tingut una gran part de culpa, perquè l'ONU no ha aconseguit protegir uns pacífics ciutadans.
Crec que l'objectiu principal dels cascos blaus és protegir i dur la pau a tot el món. Però què és el que està passant a Rutshuru?
Breument, amic meu, vull dir-te que la situació actual a la meva població és pèssima, resulta impossible viure en aquest ambient. Benvolgut amic meu, ajuda'ns en tot allò que puguis, si et plau.
Personalment, sóc el president d'un grup nombrós d'esperantoparlants que s'anomena Virunga Esperanto Klubo de RUTSHURU. Respon-me aviat a aquesta adreça de correu electrònic.
Cordialment, NTAWU-HUBERT

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb