p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Quina barra que teniu, senyor Chávez?

CIL | 19 Juliol, 2008 22:25 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

L'endemà del 18 de juliol de 2008, dos Chávez, relacionats amb Mallorca, omplen pàgines web d'arreu del Planeta. Tots dos són presidents. Tots dos, pel que se sap i pel que sembla, duen camí de ser bons practicants de xerrameca buida i malgarbada...

Hugo Rafael Chávez Frías, militar i polític veneçolà, president de la República Bolivariana de Veneçuela, d'una banda. Qui dia 25 de juliol, festa de Sant Jaume apòstol, patró d'Espanya, ha de ser rebut pel rei espanyol al palau de Marivent.

I d'una altra banda, Manuel Chávez González, president de la Junta d'Andalusia, alhora que president del Partit Socialista Obrer Espanyol. Qui ha vengut a inaugurar l'XI Congrés del PSIB-PSOE.

En obrir boca a Mallorca, n'hi ha que pensen que aquest senyor Chávez, l' andalús -molt més que el senyor Chávez, el veneçolà- s'ha fet mereixedor de rebre, amb tots els ets i uts protocol·laris, una bona reprimenda monàrquica; si més no, d'aquell mateix calibre que envergà el monarca borbó, quan es trobaven tots dos fora de Mallorca: "Por qué no te callas?!" -li hauria d'haver dit qualcú, al Chávez andalús, també!-.

I és que, n'hi ha que creuen que s'ha de tenir molta de barra, per atrevir-se a venir a Mallorca i amollar, així, a tots vuit vents del món i amb un bon micro a la boca, allò que ens ha vengut a entimar aquest bon senyor andalús, a tothom que li ha volgut parar l'orella.

Si més no, per tot allò que hem hagut d'escoltar, fort i no et moguis, a través dels serveis informatius d'IB3 -cap de setmana, en versió multiplicada-.

Efectivament, com deia la locutora, el president del PSOE ha dit que ara és necessari cercar solucions a la crisi econòmica... ha fet referència a l'anunci de les balances fiscals... i ha reconegut que l'actual sistema de finançament ha estat injust amb les illes...

Les paraules que hem hagut d'escoltar, per boca del president del PSOE -alhora que president de la Junta d'Andalusia- han estat exactament aquestes:

"El sistema no ha financiado suficientemente los servicios públicos de vuestros conciudadanos. Y por lo tanto, compañeras y compañeros, entre todos, yo el primero, tenemos que corregir esa situación de injusticia".

Valga'm Déu, quina barra cal tenir!
I quina gosadia! Venir a dir això aquí, a la Mallorca xuclada fins al moll dels ossos, entre d'altres, per la comunitat autònoma que presideix ell mateix -Andalusia-; i per altres comunitats autònomes -Extremadura, per exemple...- presidides per presidents que ell presideix, dins el partit!

Per quines cinc-centes ens ha vengut a dir això aquí, aquest senyor andalús?
Si nosaltres ja ho sabíem, de fa temps, tot això que ens ha amollat. I és més, sabem molt bé que això no és cosa d'ara, de fa estona. Per desgràcia, això és injust des de fa dècades. O segles, si s'apura. I ell també ho sap molt bé, això; tal volta més que tots nosaltres!

Qualcú li hauria de demanar a aquest bon senyor andalús, si, abans de venir a dir-ho aquí a Mallorca, ja s'ha apressat i s'ha atrevit a fer-ho públic, clar i llampant, davant dels seus conciutadans, com a president de la Junta d'Andalusia que és, des de fa lustres!

Qualcú li hauria de demanar a aquest bon senyor socialista, si, abans de venir a dir-ho aquí a Mallorca, ja s'ha apressat i s'ha atrevit a exigir-ho als socialistes, a Madrid, com a president del president d'Espanya que és, en presidir el PSOE!

Qualcú li hauria de demanar a aquest bon senyor president de Junta, si, abans de venir a dir-ho aquí a Mallorca, ja s'ha apressat i s'ha atrevit a reclamar-ho en alguna de les moltes reunions mantengudes entre comunitats autònomes i Administració central, on ell figura com a president per partida doble, de comunitat autònoma i de partit polític que governa l'Estat!

Qualcú li hauria de demanar a aquest bon senyor Chávez, si ja ha fet tot això en altres bandes, abans de venir a obrir la boca aquí mateix, a l'illa de Mallorca.

A la vista dels esdeveniments, hom pot pensar que no. D'haver-ho fet, segur que alguna casta d'injustícia s'hagués evitat, ja, a hores d'ara. I es veu que aquí segueix tot ben igual. Com sempre: a la coa de qui en rep, i al davant de qui hi dóna!

Per dir-hi bajanades com aquestes, en venir a Mallorca aquest senyor, més li valdria restar amb la boca closa. I qualcú li hauria de fer el favor d'assabentar-lo!

Si tantes ganes té d'obrir la boca, que ho faci, justament, allà on li pertoca, com autèntic president de bon de veres... Andalusia, Extremadura, Madrid, allà on sia.

Però que s'estalviï de fer-ho aquí mateix, a les Illes Balears i Pitiüses; on ja tenim molt ben apresa la lliçó, i no és d'ara, des de fa molts segles.

Cecili Buele i Ramis,
Mallorca, 19 de juliol de 2008

Comentaris

CIL

ZZZZZZZZZSSSSSSSSSSSS

CIL | 20/07/2008, 09:10

Amb això de la Z de Chaves, passa com amb la de Zapatero: coses d'
http://images.google.es/
Què hi farem, Almogàver!

Almogàver

Con la diferencia de tamaño y de población entre Balears y andalucía...

Almogàver | 20/07/2008, 08:44

Pues no Cil.
El andaluz es Cháves. Con "ese" final.
Con el dinero que tu dices que podría chupar Andalucía a las baleares, no tendrían ni para pagar la recogida de basuras de la provincia de Sevilla.
Deja de escribir tantas tonterias y de intentar crear discordia entre comunidades autónomas gratuitamente.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb