p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Primer de maig 2008: el nostre pa de cada dia, més car!

CIL | 01 Maig, 2008 19:14 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Aquest Primer de Maig tens l'oportunitat d'estampar la teva signatura en una iniciativa com aquesta i contribuir a aturar la nova crisi de la fam que s'estén pertot arreu del món.

Pots tenir per cert i segur que la inflació dels preus alimentaris està enfonsant milions de persones en l'abisme profund de la fam i la misèria.

T'has donat compte que darrerament els preus pugen i pugen als supermercats, però que els sous es queden iguals? N'hi ha que pensen i creuen que hem entrar en una crisi d¡inflació alimentària mundial que ens afecta a tots.

Treballadores i treballadors d'arreu del món, des de Sudàfrica fins a Mèxic- surten a protestar als carrers de les grans ciutats. La gent que més pateix és la més vulnerable, en llocs com Haití o Serra Leone, on la majoria de la població no pot pagar-se ni tan sols una menjada al dia.

L'ONU i organitzacions humanitàries diverses adverteixen que 100 milions de persones es troben a punt de caure en l'abisme de la inanició. Els preus pugen i, amb aquesta pujada, la fam i la inestabilitat s'escampen pertot arreu. Situació que encara pot empitjorar molt més amb el pas del temps i dels dies.

Gent que en sap afirma que ja no ens queda temps per perdre. Milions de persones arreu del món depenen de la voluntat política d'uns pocs governs. Mentre l'ONU, el Banc Mundial i agències humanitàries debaten com combatre la crisi alimentària, la ministra d'Afers Exteriors de Serra Leona, Zainab Bangura, acudeix a Avaaz per llançar una campanya urgent.

Els preus del blat de les Índies, el blat i l'arròs han patit un augment superior al 100%. Els milions de persones que podien subsistir quan una barra de pa costava 30 cèntims, ja no poden comprar-la si els ha de costar entre 60 i 80 cèntims.

Totes aquestes persones necessiten ajuda humanitària immediata; però també solucions a llarg termini: que els països rics examinin més de prop les polítiques que han creat injustícies en la producció, distribució i comercialització dels aliments.

Aquesta campanya demana al G8, la Unió Europea i l'ONU que enviïn l'ajuda immediata, contenguin l'especulació financera desfermada al sector alimentari, avaluïn els efectes secundaris dels biocombustibles i confronten les injustícies de l'actual sistema de comerç i inversió en el sector agrícola.

Estiguem on estiguem, la inflació alimentària ens afecta a tots i ens demostra que en aquest món interconnectat els problemes ens afecten a tots, però les solucions també. Les morts de fam es poden prevenir i evitar. Allò que hi manca no és menjar, sinó la voluntat política de repartir-la i produir-la de manera justa i sostenible. En ple segle XXI resulta inacceptable que qualcú es mori de fam, i aquest dia de solidaritat internacional amb tots els treballadors d'arreu del món, cal fer la primera passa contra la misèria i a favor d'un millor repartiment de la riquesa rreu del Planeta.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb