p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Mossèn Miquel Febrer, antic missioner al Perú, ha mort

CIL | 07 Gener, 2008 11:07 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

L'actiu i feiner capellà manacorí mossèn Miquel Febrer i Rosselló, conegut a Manacor com en Miquel de sa Cova, ens ha deixat.

Ho fa el mateix dia de la festa dels Reis d'aquest any 2008.
Molt poques hores després que s'hagi acabat la darrera de les 19 carreres al trot enganxat que constitueix el programa oficial de la Diada dels Reis, a l'Hipòdrom de Manacor.


Mossèn Miquel Febrer, a la trobada familiar que organitzà a Manacor l'any 2007
(Foto: M. Rosselló)

Tot d'una que m'assabent, des de l'Hipòdrom estant, que en Miquel ha hagut de ser ingressat a l'hospital fa unes hores, se m'acut d'interrompre l'assistència a aquell espectacle tan meravellós que representen les carreres al trot enganxat, amb egües i cavalls manats per les millors mans conductores de Mallorca i que mostren les seves millors qualitats als ulls de la nombrosa assistència...

En companyia d'altres familiars, ens adreçam cap a l'Hospital comarcal de Manacor, a saludar-lo i fer-li una estona de companyia.

En una d'aquelles cambres hospitalàries, tenc l'oportunitat de mantenir-hi una conversa amistosa.
Com sempre, relacionada amb les nostres tasques comunes -pastorals i/o polítiques- d'ara i de temps enrere.

Efectivament, a més de fer part d'una de les famílies manacorines més extenses, -partícip en les darreres trobades familiars que organitza en Miquel de sa Cova, a les quals assisteixen prop d'una cinquantena de cosines i cosins-, també m'hi uneixen d'altres antics lligams que mantenen el caire pastoral compartit durant anys.


Mossèn Miquel Febrer, amb mossèn Guillem Miralles i mossèn Alfred Miralles,
al Vaticà, a l'audiència privada amb el papa Joan Pau II, el 15-04-1989

En Miquel Febrer és un d'aquells missioners mallorquins, que com a bon pioner a la dècada dels anys cinquanta, s'atansa lliurement i voluntàriament al Perú, on dedica bona part de la seva vida pastoral a la parròquia de Pativilca.

Tots els capellans mallorquins que hem tengut l'oportunitat de treballar-hi durant uns anys, mantenim molt bon record d'aquell ferm company de lluites pastorals.

El nom de Pativilca, una de les parròquies situades a la vora de la carretera Panamericana Nord, entre la ciutat de Lima i la de Chimbote, al departament de Barranca, va íntimament lligat a la figura del manacorí Miquel Febrer.

Com es recorda a l'extensa llista de rectors que l'han dirigida des de l'any 1598 en què es crea fins a l'actualitat, hi figura consignat el nom de Miquel Febrer com a rector que s'hi fa present en ocasions diverses: l'any 1952, el 1956 i el 1961.

”Encara ara retrona la veu d'en Miquel Febrer des de la trona de l'església...”, recordàvem sempre que hi passàvem, tant a l'anada cap a la capital peruana com a la tornada... en aturar-nos en aquell lloc de pas, obligats pel fet de ser un dels pocs indrets del Perú on podíem prendre “cafè exprés” i assaborir-ne el tast...

Per això, no m'estranya ni poc ni gens ni una mica que, assegut a la cadira d'aquella cambra de l'Hospital comarcal de Manacor on havíem acudit a saludar-lo alguns dels seus familiars més acostats, en un moment en què ens trobam els dos tots sols, entre d'altres desitjos em manifesti:

”Que Déu ens conservi sempre aquestes ganes que tenim de mantenir-nos al servei dels altres, de manera totalment desinteressada”.

Em sembla una molt bona orientació: tan pel treball a realitzar en el camp pastoral d'una evangelització pregona, com per la pràctica eficient de les més nobles i enriquidores polítiques, encaminades a aixecar un altre món, millor, sens dubte ben possible.

Cecili Buele i Ramis
Mallorca, gener 2008

Traduccions: - Español - English - Français

Comentaris

Familia Moreno Romero

con mucha pena

Familia Moreno Romero | 09/01/2008, 22:18

No saben cuanto me alegra tener noticias de ustedes des de tan lejos. Pero es lamentable la noticia y muy penosa saber que uno de los hermanos sacerdotes de la Iglesia Católica a la que pertenecemos haya dejado esta vida para ponerse a diestra de Nuestro Señor. Toda la familia nos aunamos a esta irreparable pérdida y lamentamos muy mucho lo sucedido. Sabemos que muchos de ustedes hicieron grandes cosas cuando estuvieron por estos lugares. Es así como agradecemos particulamente todo lo bueno que hicieron y sobre todo el cariño y la amistad que aún perdura en nosotros, los amigos conocidos del Perú, y les damos el sentido pésame a toda su querida familia y rogamos a Dios que lo tenga en su presencia. Es mi más sincero deseo de una familia piurana que les quiere y recordará siempre. Gracias por mantenernos en comunicación en todo lo bueno y lo malo que transcurre en la vida. Familia Moreno Romero. Urb. Santa Rosa. Piura. Perú”

Francesc Munar Servera

Miquel Febrer

Francesc Munar Servera | 08/01/2008, 23:18

Gràcies Cecil per expressar el que molts hem viscut aquests dies entorn al comiat d'en Miquel Febrer. Som molts el que hem viscut aquest esdeveniment d'una manera intensa. Això mostra que la seva persona -impetuosa i sense malícia- arribava molt endins. Per mi i per a molts va ser un bon amic, homo d'una vida espiritual sincera i ferma, missioner entusiasta, capellà que no li havien pujat els fums. Et repetesc l'agraïment per fer-te ressò del seu traspàs. Que descansi en pau. Francesc Munar. Campos

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb