p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Solidaritat mallorquina amb els pobles d'Oaxaca (7)

CIL | 14 Agost, 2007 18:09 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

L'alliberament dels quatre joves catalans retenguts a Mèxic, porta profunda satisfacció entre la gent que en segueix el procés, des de fa més de vuit dies.

La xarxa permet de fer que hom tengui informació directa d'allò que s'hi penja, assabentant-se, així, d'allò que passa gairebé al mateix temps que passa.

jovescatalans

Des de Mèxic estant, per exemple, gairebé al mateix temps que es produeix, se sap que a la plaça de Sant Jaume, de Barcelona, se sent la veu de les quatre persones, catalanes d'origen, que han patit maltractaments policials, mentre són a Oaxaca.

Se'ls escolta que manifesten i diuen: ”Hem viscut en carn pròpia l'horror de la repressió”!.

També que el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, s'interessa per escoltar un reconte detallat de la situació viscuda pel grup català a Mèxic i l'enèrgica denúncia de la violació dels seus drets fonamentals, que li fan alguns membres del Col·lectiu de Solidaritat amb la Rebel·lió Zapatista de Barcelona.

Es coneix que Carod-Rovira, en la seva qualitat de president en funcions, al mateix Palau de la Generalitat de Catalunya, es compromet a parlar personalment amb el cònsol mexicà a Barcelona, per insistir en una resolució prompta de la situació, com també amb el Ministeri d'Afers Exteriors i, de manera extraoficial, amb algun contacte mexicà de nivell.

El fet que Carod-Rovira rebi i atengui un col·lectiu zapatista concentrat a la plaça de Sant Jaume, de Barcelona, no deixa indiferent algun dels mitjans que n'informen detalladament.

Com tampoc les declaracions de membres representatius d'institucions mexicanes que parlen de "revenges i advertències" governamentals contra gent estrangera, disposada a donar testimoniatge dels excessos comesos per les forces repressives.

Benvengudes i benvengut a casa!

Les autoritats mexicanes posen en llibertat els quatre catalans detinguts a Oaxaca.

Un cop alliberats els quatre joves catalans que han estat retinguts a Mèxic, denunciaran la policia per detenció il·legal

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb