p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Solidaritat mallorquina amb els pobles d'Oaxaca-Mèxic (5)

CIL | 11 Agost, 2007 17:11 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

A mida que va passant el temps, no deixen de produir-se notícies contradictòries en relació amb la situació que s'està vivint a l'Estat mexicà d'Oaxaca.

Mentre, d'una banda, s'informa que s'estan fent gestions al més alt nivell, encaminades a una solució més o manco immediata d'una situació conflictiva que ja fa temps que dura, de l'altra, s'informa que aquesta mateixa setmana quatre catalans han estat retinguts a Mèxic acusats d'escàndol públic i denuncien maltractaments físics, psicòlogics i sexuals.

Segons aquestes informacions, aquests joves turistes catalans van ser detinguts el 5 d'agost a la ciutat mexicana d'Oaxaca per un grup de parapolicies, sense justificació, acusats d'un delicte d'escàndol públic. Els van retirar tota la documentació i a hores d'ara estan retinguts a l'Institut Nacional de Migració de Ciutat de Mèxic sense haver obtingut cap mena de comunicat oficial de la seva detenció.

Es tracta de les lleidetanes Ariadna Nieto, periodista i antropòloga de 25 anys, i Núria Morelló, antropòloga i historiadora de 26 anys; Laia Serra, advocada, i Ramon Sesén, professor d'informàtica, de Barcelona.

El Colectivo de Solidaridad de Barcelona con la Rebelión Zapatista ha emès un comunicat -en català, castellà i anglès- explicatiu de tot quant els ha passat, el llistat dels objectes que els han estat substrets, la denúncia per violències, etc.

Diversos mitjans de comunicació se'n fan ressò i informen sobre aquesta situació que ja duu una setmana de durada...

Demanen el suport cívic i l'enviament d'aquesta carta de denúncia:

"Som quatre catalans, Ariadna Nieto, periodista i antropóloga, Nuria Morelló, antropóloga i historiadora, Ramón Sesén, professor d'informàtica i Laia Serra, advocada. A les 9:30 de la nit del dia 5 d'agost de 2007 vam ser assaltats per elements parapolicials mentre passejàvem pel centre històric de la ciutat de Oaxaca, Méxic. Aquests ens van carregar en un vehicle i ens van traslladar ajupits i tapats amb una lona fins un quartell, allí ens van encaputxar i ens van tenir tancats durant una hora en una habitació a les fosques, on vam rebre insults, cops, amenaces, i es va produir una agressió sexual a una companya. Ens van obligar a estar amb les mans al cap o agenollats, a més ens van robar les nostres pertinences, els diners i la documentació. De seguida ens van traslladar a les instàncies migratòries al·legant la nostra situación d'estrangers indocumentats.
Ens tenen empresonats en un centre d'internament d'estrangers de la Ciutat de Méxic, malgrat la nostra manifesta i acreditada instància penal.
Des del dia 7 d'agost el cònsul espanyol va expedir uns passaports nous i encara no els en han entregat. Hem estat privats de tota la informació sobre els fets dels que hem estat víctimes i de tot assessorament extern.
Exigim la nostra immediata posada en llibertat i que se'ns retornin les nostres pertinences, així com que es depurin les responsabilitats de les autoritats pertinents.
Us demanem el vostre suport, la difussió i la denúncia del nostre cas.
El vostre suport és la nostra força.
Ariadna Nieto, Laia Serra, Nuria Morelló i Ramón Sesén"
.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb