p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Esclafits socials, polítics i militars a Mèxic

CIL | 02 Agost, 2007 19:00 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

S'ha iniciat una campanya internacional per exigir al Govern mexicà que posi en llibertat i presenti vius tots els detenguts-desapareguts i tots els presos polítics del país.

Divendres, dia 3 d'agost de 2007, es preveu realitzar a Palma, a les 20:00 hores, davant el Consolat Mexicà (carrer de Guillem Costa, 2) una concentració de repulsa, per les actuacions policials que el Govern mexicà està realitzant a l'Estat d'Oaxaca contra la població civil.

L'endemà mateix, dissabte, dia 4 d'agost, a les 11:30, es preveu de repetir la mateixa concentració en un altre indret, al carrer de Sant Miquel cantonada plaça d'Espanya:

Amb la finalitat de romandre més ben informat sobre els plantejaments que fa el grup guerriller que actua a Oaxaca, m'he volgut ficar a la xarxa. Acab d'entrar dins l'exemplar núm. 101 d'una publicació mexicana titulada El Insurgente, que correspon al mes de juliol de 2007.

Les primeres paraules que trob, em duen a topar de front amb allò que diu i expressa per escrit una d'aquelles persones que es declara combatent del Partit Democràtic Popular Revolucionari – Exèrcit Popular Revolucionari:

"Continuam colcant damunt la balsa dels dies; amb la mirada posada en els capvespres i les albades, cercant-hi els arguments de la vida; girant la ullada cap enrere i cap endavant, conscients dels cicles que es tanquen i les portes que s'obren; continuam ben aferrats al fil finíssim de l'esperança, aquest fil d'on pengen estels i caragoles; continuam menjant del mateix sol que alimentà la nostra infància, cosa que ens confirma que no només de pa viu l'home; professam encara un amor sense límits per les ales; continuam aquí lluitant i morint, continuam aquí morint i vencent en el silenci dels dies..."

Les darreres paraules que llegesc, transcrites a la darrera de les 44 pàgines de què consta la revista, fan part d'una secció amb l'encapçalament dedicat a “Art i Cultura”, i constitueixen un poema que, amb el títol rònec de “Dignidad”, va dedicat a dos companys que ja no hi són,

La detenció-desaparició de Gabriel Alberto i Edmundo, des del 25 de maig de 2007 a la ciutat d'Oaxaca, és considerat com un crim governamental contra lluitadors socials, en un intent desesperat per aturar la protesta d'amplis sectors de la societat, com anunci previ de l'arribada d'un esclafit social històric.

Entre les paraules inicials i les que tanquen la revista, hom pot arreplegar molta d'informació sobre allò que està passant a la República Mexicana aquests darrers mesos. Gairebé totes les planes fan referència al mateix:

Ni un desaparegut més (poema)
Se'ls endugueren vius, els volem veure vius!
Davant desaparicions forçades, autodefensa armada!
Amb la guerra popular, l'EPR triomfarà!
Per la revolució socialista, vèncer o morir!
Qualsevol acció contra la ultradreta esdevé un gest d'amor profund al nostre poble!

Tot això barrejat amb una crònica d'accions d'autodefensa: reacció de les autoritats, dubte persistent, noves explosions, l'explosió política, el silenci culpable, les expressions populars, l'actitud dels incrèduls i oportunistes que bravegen de ser d'esquerres, la pretensió del govern feixista de Calderón, etc.

S'hi reprodueixen cartes de la militància, cartes enviades al Sr. José Cárdenas, cartes enviades al Sr. Julio Hernández López, declaracions col·lectives exigint el lliurament amb vida de companys detenguts-desapareguts, reflexions sobre la guerra bruta i la guerrilla incòmoda... I una Editorial...

epr

Des de l'Estat de Chiapas, des de l'Estat de Guanajuato -on es reconeix que no n'és absent el feixisme institucionalitzat, dotat amb grans dosis de mediocritat, retard i ignorància- , des de l'Estat de Guerrero, des de Oaxaca de Juárez, el PDPR-EPR - Partit Democràtic Popular Revolucionari – Exèrcit Popular Revolucionari emet comunicats aquests darrers mesos, mitjançant els quals vol informar el poble mexicà i el món sencer, el poble de Mèxic, el poble de Chiapas, els mitjans de comunicació nacionals i internacionals, els organismes no governamentals defensors dels drets humans, les organitzacions socials, polítiques i revolucionària d'arreu del món, sobre la detenció i desaparició de lluitadors socials, i les mesures de pressió que fan comptes de prendre per tal d'exigir-ne la presentació amb vida i en llibertat...

Ens cau molt enfora tot això..., o ho tenim molt més a prop del que pugui semblar a primer cop d'ull?

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb