p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Ramon Serra, fent país en el record

CIL | 24 Juliol, 2007 21:37 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

De mossèn Guillem Vaquer, rector de la Parròquia de Son Roca, m'arriben de tant en tant alguns missatges electrònics relacionats amb les seves activitats pastorals més genuïnes.

Al darrer d'aquests missatges em convida a pegar una ullada cap a l'article de la revista El Cercle d'Alaró que, segons em diu, ja ha sortit publicat en aquest mes de juliol, a la memòria de mossèn Ramon Serra, escrit per Guillem Cladera.

Li faig cas, i tot d'una m'adon que l'autor parla d'aquest bon company d'estudis i de lluites primerenques amb prou coneixements de la seva persona i d'una de les seves grans obres: l'associació GDEM_Grups d'Esplai de Mallorca.

Entre d'altres afirmacions, l'autor de l'escrit fa palès que mossèn Ramon Serra ha tengut la sort de ser el que volia ser:

”Un capellà treballant pels altres, va saber innovar i aportar, va saber transmetre sense parlar i va tenir la capacitat de crear unes institucions que puguin seguir endavant amb la tasca iniciada... va portar nous coneixements i noves metodologies per educar els infants i joves de Mallorca a través del lleure... “

Un petit detall no se m'escapa ni em passa desapercebut.
Resulta ben característic en aquelles dècades dels anys 60-70 -i potser perduri encara ara en certs redols de l'avantguarda més agosarada-: mossèn Ramon Serra, com fan altres clergues mallorquins, no s'amaga d'anar a abeurar-se en les fonts assenyades de la saviesa més impetuosa, tan riques i enriquidores com les que es troben i s'escolen a les serres i a les terres del Principat de Catalunya.

Ho consider tot un detall a tenir en compte en la vida del mossèn.

No solament pel que fa al gran respecte que professa cap a una de les senyes d'identitat que més ens agermanen, com és ara l'ús de la mateixa llengua que ens és pròpia, la llengua catalana -que s'afanya a escampar i a difondre, sobretot, entre la gent més jove-.

També pel que comporta d'enfortiment dels lligams entre individus i entitats, entre projectes i dèries, entre mètodes i maneres, entre vivències profundes d'allò que esdevenen i que representen els moviments d'Església arreu dels Països Catalans.

Ramon Serra ha mort!.
Però, en el record, el veig fent país, durant quatre dècades seguides, a Mallorca!

Comentaris

Joan

INCONGRUÈNCIES

Joan | 27/07/2007, 09:30

Benvolgut Cecili,

Veim amb perplexitat la incoherència d’aquest nou govern que per una part estar treballant en ferm per aturar els obres de Son Espases i per una altra part diu que donarà llum verda a l’ampliació de Port Adriano, l’argument que llegim avui en el diari és que no es pot paralitzar perquè pràcticament té tots els permisos. ¿I Son Espases no té tots els permisos i obres començades?
Com es pot entendre que un govern prioritzi la paralització d’un hospital per als de sang vermella com diu Lladó i en canvi no mogui ni un dit per paralitzar una ampliació d’un port per a milionaris per als de ¿sang blava?.
Argumenten des del Govern que s’hauran de pagar indemnitzacions a l’empresa de l’ampliació del port, però també s’hauran de pagar indemnitzacions a l’empresa que està construint Son Espases i a l’empresa que té tots els permisos per a construir a Ses Fontanelles.
Només esperam que el nou govern rectifiqui i QUE PARALITZI LES OBRES DE PORT ADRIANO AIXÍ COM TREBALLA EN PARALITZAR LES OBRES DE SON ESPASES I SES FONTANELLES.
Els tres projectes tenen raons de pes per ser aturats PERÒ TOTS TRES, precisament l’ampliació de Port Adriano és l’únic dels tres que no té tots els permisos i encara necessita que el Govern doni llum verda al disseny de l’ampliació.
Estarem observant què passa i per suposat no ens quedarem amb els braços creuats veient com es comet una injustícia des d’un govern que hem aconseguit ENTRETOTS.

Atentament,

Recurs del GOB de dia 03/07/07
http://www.gobmallorca.com/comuni/com2007/070703.htm

Gràcies per la teva atenció.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb