p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Pensions de jubilació per al personal secularitzat de l'Església Catòlica (I)

CIL | 10 Juliol, 2007 11:08 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

L'assumpte relacionat amb les pensions de jubilació per al personal secularitzat de l'Església Catòlica, entra en una fase parlamentària rellevant, quan el Govern espanyol presenta al Congrés dels Diputats el Projecte de Llei de mesures en matèria de Seguretat Social.

Això succeeix el 16 de febrer de 2007. S'inicia, així, la complexa tramitació parlamentària d'una iniciativa governamental que queda qualificada al cap de quatre dies, el 20 de febrer de 2007, amb el número d'Expedient 121/000126.

Totes i cadascuna de les passes que es fan des d'aleshores, es poden consultar a la web del Congrés dels Diputats on queden clarament especificats els dies i els contenguts de totes les sessions realitzades.

Reunió de membres de SABAL a la seu de l'Associació Picalsud, dilluns, 9 de juliol de 2007

S'hi dóna un temps, inicialment previst fins al 13 de març de 2007, però que posteriorment s'amplia diverses vegades, arribant fins al 23 de maig de 2007-, a fi que els diversos grups parlamentaris puguin presentar-hi les esmenes que considerin pertinents.

 • El 20 de febrer, de totes les maneres, es constitueix la Comissió de Treball i Assumptes Socials que n'inicia la tramitació.
 • El 23 de febrer s'inicia el debat en comissió sobre les esmenes que van presentant els grups parlamentaris

 • El 9 de maig la iniciativa queda qualificada per la Mesa de la Comissió

 • El 10 de maig s'inicia en comissió el debat de totalitat

 • El 30 de maig s'inicia l'elaboració de l'Informe

 • El 5 de juny es publiquen al Butlletí Oficial de les Corts Generals totes i cadascuna de les esmenes que han presentat els diversos grups parlamentaris.

  És aquí i en aquest moment on ja es poden començar a destriar les TRES ESMENES que toquen de ple l'assumpte relacionat amb les pensions de jubilació per al personal secularitzat de l'Església Catòlica: la de la diputada basca, Begoña Lasagabaster, del Grup Parlamentari Mixt; la del Grup Parlamentari Izquierda Unida-ICV, i la del Grup Parlamentari Català (Convergència i Unió).

 • El 12 de juny de 2007 el Butlletí Oficial de les Corts Generals publica l'índex de totes i cadascuna de les esmenes presentades a l'articulat del text del Projecte de Llei

 • El 20 de juny la Comissió Parlamentària n'eleva el dictamen, perquè se'n redacti l'Informe de la Ponència

 • El 26 de juny de 2007 es publica l'Informe de la Ponència (que no diu res en relació amb les pensions de jubilació del personal secularitzat de l'Església Catòlica; cosa que permet de mantenir al Plenari les TRES esmenes presentades en Comissió)

 • I el 27 de juny de 2007 se celebra el Ple del Congrés dels Diputats, on tots els grups parlamentaris havien d'haver tengut l'oportunitat d'expressar-ne l'opinió i el vot... Però...

  La compareixença president del Govern davant del Ple de la Cambra, a petició pròpia, per informar sobre el Consell Europeu a Brussel·les, capgira l'Ordre del Dia de la sessió i se n'ajornen els temes a tractar (entre d'altres, el del Projecte de Llei de mesures en matèria de Seguretat Social).

 • A la web de la CEPYP - Confederació Estatal de pre-Jubilats i Pensionistes s'explica fil per randa la trajectòria que ha seguit la tramitació d'aquest Projecte de Llei de mesures en matèria de Seguretat Social que afecta tan directament el col·lectiu conformat pel personal de l'Església Catòlica secularitzat.

  Segons els representants d'aquesta Confederació Estatal "aquest projecte de llei queda en el Congrés per a un debat posterior, en el quan han de ser tractades les esmenes parcials; cosa que pot succeir a mitjan mes de setembre de 2007"....

  Membres de SABAL

  Traduccions:
  - Español
  - English
  - Français

  Comentaris

  Afegeix un comentari
  ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

  Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

  Amb suport per a Gravatars
   
  Powered by LifeType - Design by BalearWeb