p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Pensions de jubilació per al personal secularitzat de l'Església Catòlica (II)

CIL | 09 Juliol, 2007 22:21 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

El 16 de maig de 2007, el ministre de Treball i Assumptes Socials, Jesús Caldera Sánchez-Capitán, presenta davant del ple del Congrés dels Diputats el projecte de llei de mesures en matèria de Seguretat Social.

S'hi pot començar a besllumar d'on poden venir més directament els suports parlamentaris a una de les qüestions que afecten el col·lectiu de persones secularitzades arreu de l'Estat espanyol, pel que fa a la percepció de les pensions de jubilació.

Reunió de membres de SABAL a la seu de l'Associació Picalsud, dilluns, 9 de juliol de 2007

Del text de les intervencions enregistrades al Diari Oficial, es veu que el diputat Carles Campuzano i Canadés, que intervé davant del plenari en representació del Grup Parlamentari Català (Convergència i Unió), sense esmentar-ne el col·lectiu explícitament, fa alguns esments que s'hi acosten.

Apunta que el sistema de Seguretat Social continua identificant avui sectors no suficientment protegits; que en termes d'equitat, el sistema de protecció social continua sent injust enfront de certs col·lectius: vídues, persones perceptores de pensions no contributives, famílies monoparentals, dones totes soles, persones prejubilades, amb discapacitats, òrfenes, etc.

Molt més explícitament i clara, emperò, s'hi manifesta la diputada basca Begoña Lasagabaster Olazábal, que també hi intervé, i ho fa en representació del Grup Parlamentari Mixt.

Agafant de la paraula el senyor ministre, que manifesta que tenim una bona situació de la Seguretat Social, i que no hi ha problemes econòmics ni dèficit en aquesta àrea, no dubta a respondre-li certerament.

Si, com ha dit el ministre, la Seguretat Social no té problemes econòmics, no hi ha d'haver cap inconvenient en el tràmit parlamentari per procedir a realitzar algunes consideracions que només pretenen equilibrar una situació d'injustícia en una situació de justícia...

Anuncia que té ja ben preparades les esmenes parcials que fa comptes de presentar i que espera que hi siguin incorporades.

Entre d'altres col·lectius més directament afectats, al·ludeix a les persones prejubilades, vídues, jubilades parcialment, agents de duanes...

Explícitament i clara, parla la diputada basca de persones secularitzades que no varen poder cotitzar al seu moment, i que han de ser restituïdes en un acte de justícia (DOCG núm. 256, pàg. 12836).

No hi ha cap dubte que, en intervencions posteriors, -com després podrà comprovar-se-, la diputada basca del Grup Parlamentari Basc continuarà insistint-hi...

Membres de SABAL

Traduccions:
- Español
- English
- Français

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb