p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Calla, -davant segons què i segons qui...- o paga!

CIL | 16 Maig, 2007 17:31 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

S'ho paga contribuir a donar suport a aquestes valentes dones mallorquines que un bon dia veuen una bona oportunitat de sortir enmig a dir públicament el que troben i que, per això mateix, reben una multa exagerada.

M'ho diu i comunica la bona amiga inquera Caterina Amengual. M'ho crec de debò, i no m'hi puc negar, de cap de les maneres.

Esper i desig que sia molta més la gent que s'hi apunti, també, a donar-hi suport.

S'ha encetat la campanya Calla o paga!.
Vol ser una protesta pública envers la penalització de l'expressió en públic.
Sobretot, perquè, una vegada més, es constata que les idees tenen el preu que marca la Delegació del Govern espanyol a les Illes Balears, en imposar de bell nou fortes multes a activistes ecologistes de Mallorca.

Les coses són ben clares: davant el deteriorament democràtic i ecològic que pateix avui la nostra societat i el territori, un grup de persones, s'organitzen a Mallorca fa uns mesos, amb la finalitat de dur a terme un seguit d'accions de denúncia del model econòmic, social i polític imperant.

Una de les accions consisteix en una crítica a l'especulació urbanística i a la impunitat amb la qual aquesta es tracta.

Dia 17 de novembre de 2006, es juga al Palau d'Esports de Son Moix un partit de bàsquet entre dos equips de renom: el Drac Inca de Vicenç Grande i el Palma Aquamàgica de Miquel Ramis.

El Drac Inca és l'equip de Vicenç Grande, president també del RCD Mallorca, qui com a líder del Grup immobiliari Drac promou un negoci immobiliari amb tota casta de complexes urbanístics desmesurats a l'illa.

D'altra banda, el Palma Aquamàgica és presidit per Miquel Ramis, portaveu i secretari de comunicació del PP a Balears, qui, juntament amb el Grup immobiliari Riofisa (que esponsoritza l'equip) promou la construcció d'un centre comercial a Ses Fontanelles, la darrera zona humida de Palma.

Davant d'aquest panorama tan encisador, es considera que l'encontre entre tots dos equips esportius al Palau d'Esports de Son Moix esdevé un espai idoni per delatar totes dues empreses.
Durant el descans entre el primer i el segons quart del partit, entren al terreny de joc mostrant una pancarta que acusa els seus dos màxims responsables: Ramis i Grande Especulant!.

No passen gaires minuts abans que la policia espanyola els faci abandonar la pista, les identifica, els requisa la pancarta i les expulsa de l'estadi.

Com a conseqüència d'aquesta acció, la Delegació del Govern hi imposa una multa de 6.000 €, atenent la denúncia feta per la policia, per haver "envaït el terreny de joc".
És un fet que, segons la Llei de l'Esport, té la consideració d'una falta greu que esdevé "un perill per la salut pública i la seguretat ciutadana".

En aquest marc, es vol expressar que:

  • L'acció és de caràcter polític i no suposa cap perill ni inseguretat per als jugadors, ni per al públic que assisteix a l'acte
  • La multa no sols és desproporcionada, sinó que a més té la finalitat única de desmobilitzar qualsevol iniciativa crítica que qüestioni les bases del poder
  • Mentre es fomenta el gran negoci immobiliari d'uns pocs en contra dels interessos col·lectius i es garanteix la impunitat d'especuladors i corruptes, es criminalitza el lliure pensament
  • Mentre s'apropien dels conceptes de "democràcia" i "llibertat d'expressió", el pensament únic esdevé una agressió contra la diversitat d'idees, i la sortida dels estrets marges del sistema implica represàlies, fins i tot un risc personal, i en aquest cas econòmic

Per tot l'exposat, s'enceta una campanya de denúncia i de recollida de fons per a pagar la multa.
El poder, una vegada més, ho deixa tot ben clar: Calla o paga!

Es demana la participació i la implicació a Calla o paga! de totes aquelles persones i col·lectius que sentin indignació i vergonya de veure com, mentre es legalitza l'especulació, i l'interès privat passa per sobre de tot, es criminalitza el pensament i les idees que s'allunyen de les seves regles del joc.

Per contribuiir a pagar la multa i els costos d'aquesta campanya, es fa a saber que hi ha bons d'ajut i un compte a la caixa Colonya: 2056-0004-40-4218002261

Comentaris

ànima valenta

Idò jo pagaré

ànima valenta | 17/05/2007, 11:30

Esperem que cobriu les despeses de la multa ben aviat!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb