p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Salut i assistència social sanitària, un acte sectorial del PP

CIL | 11 Abril, 2007 11:38 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Tenc un amic que té una filla menor de 18 anys, amb un grau de minusvalidesa superior al 70 %. Li han hagut de trasplantar un òrgan vital. El meu amic ha de fer front a una despesa farmacèutica anual considerable. El sistema de Seguretat Social només li'n cobreix el 40%.

Aquest amic meu ja fa anys que demana ajuts públics a les administracions públiques illenques. No obté cap casta de resposta mínimament satisfactòria. Es limiten a informar-lo que no es contempla legalment aquesta possibilitat i que donen el tema per tancat.

Aquest amic meu sap molt bé que en altres comunitats autònomes en donen, d'ajudes, per conceptes semblants. Per exemple, la Generalitat Valenciana garanteix el finançament gratuït per a tots els productes inclosos en la prestació farmacèutica als malalts menors de 18 anys amb discapacitat diagnosticada amb un grau igual o superior al 33 %.

Quasi res: finançament gratuït de totes les despeses farmacèutiques i tècniques!
No deixa de ser una gran ajuda per a les famílies afectades!

Aquest amic meu, fa unes poquees setmanes, decideix tornar a enviar la mateixa sol·licitud.
De manera insòlita i sorprenent (!), en pocs dies, li telefonen des de la Conselleria de Salut. L'informen que es té en compte la seva proposta i que s’ha encarregat un estudi per estudiar-ne la viabilitat.

Aquest amic meu sap molt bé que l’estudi en concret ja està fet. Entén que ara simplement cal esperar que la proposta s’enviï al Parlament i veure que hi sigui aprovada...

Fa pocs dies, aquest amic meu rep la telefonada d'una persona que s'identifica com a voluntària del PP.
Se'l convida a assistir a un acte convocat pel PP, però no li fa gens ni mica de cas.

Pocs dies després, aquest amic meu rep per correu electrònic una altra invitació del @pp.es. perquè assisteixi a aquell mateix acte.
No se'n pot avenir! Redactat en uns termes que li resulten totalment escandalosos i amb una signatura que li resulta totalment estranya, me'n passa el text:

“El Partit Popular de les Illes Balears té previst celebrar dia 12 d'abril un acte sectorial dedicat a la salut i a l'assistència social sanitària... Li agrairem que a més de vostè com a persona afectada, familiar o representant institucional o de l'associació, ens acompanyi qui vostè consideri oportú, per donar-nos la visió d'una temàtica tan important com és la de la salut i l'àmbit sociosanitari en el futur de les nostres illes. El lloc de celebració és la nova residència per a persones majors de Marratxí, situada al carrer Carbonell s/n a les 17:30 hores... Li pregam que ens confirmi l'assistència per fax o per telèfon...”

Signa el missatge, Rosa Estaràs Ferragut, Vicesecretaria Regional, Presidenta de la Mesa Sectorial Partit Popular de les Illes Balears

La pregunta que tot d'una ve al cap del meu amic és aquesta:

¿D'on dimonis s'ha tret el Partit Popular que som una “persona afectada”, si no és de la base de dades de l'Administració pública on ha sol·licitat ajuts públics per a la seva filla discapacitada?

¿I la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, que ja no val per a l'Administració autonòmica de les Illes Balears?

Com que aquest amic meu creu que la seva proposta ha de beneficiar tota la societat de les Illes Balears, vol fer-la arribar també a la resta de partits que concorren a les eleccions.

Pretén que, sigui quin sigui el partit que governi, la seva proposta sigui tinguda en compte i duita a la pràctica.

Vol que la legislació de les Illes Balears sigui adaptada i es mostri a favor de la gratuïtat de la despesa farmacèutica i d’altres despeses que es derivin de la condició de discapacitats crònics.

Ben al marge d'aquest acte sectorial sobre salut i assistència social sanitària que el PP organitza dijous, dia 12 d'abril de 2007, al terme municipal de Marratxí...

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb