p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Suport de Mallorca al procés de pau a Euskal Herria

CIL | 28 Maig, 2006 15:28 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

El procés de pau iniciat al País Basc amb l'anunci de l'alto el foc per part de l'organització armada ETA ha provocat la constitució de plataformes de suport arreu de l'estat espanyol.

També a Mallorca s'organitzen actes encaminats a donar suport a Ahotsak. Veus de dones basques per la pau, aquest grup de dones basques de gairebé tot l'espectre ideològic que el passat 8 d'abril van subscriure un document per "blindar" el procés de pau a Euskadi.

S'ha organitzat un concert a l'església de Sant Felip Neri, de Palma, diumenge 28 de maig, a les 19:30 h com a mostra de suport cívic a aquesta iniciativa cívica

Es tracta d'un concert organitzat per la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social amb el suport de la Plataforma de dones per la igualtat, amb el lema "País Basc, camí a l'esperança".

Intervé l'Orquestra de cambra "Aula 98" dirigida per Joana Maria Coll amb la violinista solista Marga Navarro i amb el violinista solita Ricardo Duato, interpretant obres de:
- G.F. Händel: Obertura de l'òpera 'Berenaice'
- F.J. Haydn: Concert per violí i orquestra en Sol M
- S. Barber: Adàgio per a cordes, opus 11
- F. Mendelssohn: Simfonia nº 9 en Do M (1r moviment)
- G. Puccini: Crisantemi
- B. Bartók: Danses romaneses


Orquestra de Cambra Aula'98,
actuant a l'església de Sant Felip Neri, de Palma

(Foto: Picalsud)

Com arreu dels Països Catalans, on es constitueixen plataformes de suport a iniciatives pacificadores que es prenen en aquest àmbit d'actuació social, política, cultural i de convivència cívica, reclamant-hi un major respecte pels drets humans individuals i col·lectius.

Al Principat de Catalunya la nova plataforma es denomina Dones Catalanes per Ahotsak, i fa un acte públic al Teatre Lliure de Barcelona, on participen integrants d'aquest grup de dones de tots els partits, excepte el PP i el PSN.

Dones de l'àmbit polític, social i sindical català creen una plataforma de suport a Ahotsak per contribuir al treball que desenvolupa a favor de la pacificació a Euskadi.
Dones Catalanes per Ahotsak mostra la seva adhesió al document que les dones basques van presentar en un acte fet a Sant Sebastià el 8 d'abril, en el qual s'aposta per convertir en "irreversible" el procés de pau i es reclama el respecte pel que decideixin els bascos, fins i tot si es tracta d'un canvi de marc jurídic.

A l'acte organitzat a Barcelona hi estan representades unes 40 institucions i 400 dones a nivell individual. A més, s'ha explicat que hi ha membres de tots els partits catalans excepte el PP, encara que les seves militants també hi han estat convidades.

Les impulsores de Ahotsak. Veus de dones basques per la pau són Gemma Zabaleta (PSE-EE), Jone Goirizelaia (Batasuna), Gema González de Txabarri (PNB), Nekane Alzelai (EA), Kontxi Bilbao (EB), Ainhoa Aznarez, Itziar Gomez i Aintzane Ezenarro.

Ahotsak. Veus de dones basques per la pau fa presentacions públiques del seu document a l'Estat espanyol, després d'haver rebut invitacions per acudir a diferents llocs amb la finalitat de donar a conèixer la seva iniciativa.
Després de fer-ho a Catalunya, acudeix a Madrid i Navarra, així com la localitat bascofrancesa de Baiona i al Parlament Europeu.

Dones fent-se espais!

D'ALTRES FOTOS DE L'ACTE

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb