p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Caravana de Dones de Mallorca (IX)

CIL | 19 Març, 2006 11:59 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

I van nou.
El Lobby de Dones de Mallorca, un any més, aconsegueix d'arreplegar un bon grapat de centenars de dones -acompanyades d'un discret nombre d'homes, representant el Grup d'Homes contra la Violència Masclista, per realitzar la Novena Caravana de Dones contra la violència de gènere.


La pancarta que encapçala la Caravana de Dones 2006,
a la plaça d'Espanya, a Palma

(Foto: Picalsud)

En la línia de renovadora creativitat que s'acostuma a seguir en aquest esdeveniment que se celebra una vegada a l'any, les organitzadores han volgut introduir en aquesta ocasió alguns canvis -que han resultat força positius- en la seva celebració.

En lloc de sortir en caravana automobilística des del Moll Vell, com era costum de fer fins ara, enguany s'ha sortit des de la plaça on s'aixeca l'estàtua del Rei en Jaume, a Palma, amb la finalitat de fer el recorregut en tren: el matí, des de l'estació de Palma fins a la de Petra; i el migdia, des de la de Petra fins a la de Lloseta, abans de retornar a Ciutat el capvespre.

Tot un encert que dóna un fort impuls a la utilització del transport públic ferroviari, a través d'una xarxa de via fèrria que mai no hauria d'haver desaparegut del paisatge mallorquí.

També serveix per valorar d'altres aspectes positius del transport públic en tren, com és ara, l'oportunitat de mantenir converses amb altra gent, coneguda o desconeguda; o la de contemplar els paisatges des d'unes altres perspectives; o la d'estalviar el combustible dels vehicles amb la conseqüent contaminació ambiental; o la de fer patent l'absurda política constructora de macroautopistes en una illa com Mallorca....


Sortida de Palma de la Caravana de Dones 2006,
recorrent Mallorca en tren

(Foto: Picalsud)

L'estada a Petra serveix per contactar amb el grup de dones petreres que s'afanyen a realitzar una molt valuosa labor de denúncia i de lluita contra les desigualtats de gènere.

Mentre que l'estada a Lloseta també serveix per veure de prop la tasca que hi despleguen, no solament el grup de regidores que regenten el consistori sinó també les que s'afanyen a treballar a favor del reconeixement públic de la tasca que fan les dones llosetines al llarg de l'any.

Tant en una vila com en l'altra, la Caravana de Dones contra la violència de gènere és rebuda calorosament per les autoritats municipals en la persona del batle respectiu en companyia d'altres membres del consistori.

Una jornada, en fi, que serveix per enfortir lligams entre grups diversos que, enguany més que mai, fan ben patent la rica diversitat que comporta la presència cada cop més activa de dones de tots els continents, de totes les races, de totes les cultures, en una Mallorca cada cop més mestissa i, conseqüentment, més enriquida....
Dones d'Amèrica Llatina o d'Àfrica, d'Europa de l'Est o d'Àsia, pràcticament de pertot arreu del món ajuden a fer veure a Mallorca que, també pertot arreu, fa falta enfortir i consolidar la lluita per la igualtat de gènere en un planeta on els homes tenen massa pes... representen massa papers que no els pertoquen... mentre deixen de fer unes feines que també els correspon.


Caravana de Dones 2006,
ocupant el teatre de Lloseta

(Foto: Picalsud)

Més fotos d'aquesta CARAVANA

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb