p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

L’OJIPC, una iniciativa mallorquina singular

CIL | 03 Març, 2006 12:17 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Magdalena González i Crespí, la dinàmica presidenta de l’entitat mallorquina Fòrum Musicae, reprèn la iniciativa de consolidar l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, amb la valuosíssima col•laboració del gran mestre i director d’orquestra simfònica, el barceloní Salvador Brotons.

Se'n va fer la primera presentació pública a Barcelona l’any 2004, a l’acte de cloenda del Festival Mundial de la Joventut dins el marc incomparable del Fòrum de les Cultures, amb un concert magnífic que serví per interpretar un extens i variat repertori musical.


L'OJIPC en un moment del concert de cloenda del Festival Mundial de la Joventut,
Fòrum de les Cultures, Barcelona, 2004
(Foto: Picalsud)

Concert que es repetia l’endemà mateix, el 15 d’agost, a la seu catedral de Perpinyà.

Tot i que durant l’any 2005 s’intentà repetir la gesta de l’any anterior i se’n féu la pertinent convocatòria de les proves d’accés, una incomprensible i molt lamentable manca de suport institucional obligà a haver-ho de deixar per a una altra ocasió...

El fet és que l’any 2006 es pot convertir en l’any de consolidació definitiva d’un projecte tan singular com és ara aquesta Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.

Està integrada per una norantena de joves i al•lotes d’entre 18 i 26 anys residents a les Illes Balears, Principat de Catalunya, País Valencià, Catalunya Nord, Andorra, la Franja de Ponent i l’Alguer.

Enguany, la infatigable tasca desplegada per la presidenta de Forum Musicae, la professora de música Magdalena González, ha aconseguit el suport institucional necessari, tant de part del president Joan Domènec i Ros com del gerent Joan Maluquerde la Universitat Catalana d’Estiu (UCE); per tal d’establir una nova seu permanent a Prada de Conflent, un futur centre que s’anomenarà Pau Casals i un secretariat permanent a Barcelona.
Com ha quedat ben reflectit a la presentació pública que se n'ha fet a l'Espai Mallorca, de Barcelona, la qual ha tengut un gran ressò en nombrosos mitjans de comunicació d'arreu dels Països Catalans.

A més d’aquest suport tan valuós, a hores d’ara també compta enguany amb altres ajuts significatius.
L’OJIPC es consolida així gràcies al suport dels Consells de Mallorca, Menorca i Eivissa i Formentera, la Secretaria General de Joventut de la Generalitat, l’Ajuntament de l’Alguer, l’Administració Regional de Sàsser (Sardenya), el Govern d’Andorra, la Diputació de Girona, entre d’altres. Aixi mateix compta amb el suport d’ Omnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià, Plataforma per la Llengua, l’Obra cultural de l’Alguer i l’Obra Cultural Balear.

Com recull la web de l'entitat, tothom qui vulgui, tant si és particular com empresa, pot fer-se amic de l’OJIPC, aportant-hi 50,00 € o 600,00 € anuals respectivament, al compte corrent que manté obert.

D'aquesta manera, es pot contribuir a consolidar una iniciativa cultural i musical tan singular com aquesta: tot partint de Mallorca, s’escampa pertot arreu dels territoris dels Països Catalans.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb