p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Vicenç Ferrer: La vida dels morts allí, més intensa que la dels vius ací...

CIL | 19 Juny, 2009 15:14 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Al món sencer, i de manera molt particular a les cada cop més nombroses persones que tenim i mantenim apadrinat algun infant a Anantapur, l'Índia, ens ha arribat a l'ànima la notícia de la mort de Vicenç Ferrer, una de les figures més rellevants del nostre segle en l’àmbit de la Cooperació per al desenvolupament dels pobles.

Durant els seus darrers 40 anys de la seva vida, Ferrer ha articulat un sistema pioner de projectes de desenvolupament integral basat sobretot en sis àrees de treball: educació, vivenda, dona, sanitat, ecologia i persones amb discapacitat.

A l’actualitat, aquest projecte s’estén entre 2.287 pobles i beneficia a dos milions i mig de persones de les comunitats dàlits o intocables, grups tribals i castes més desafavorides del país.

Tant de bo que amb el suport que continuï rebent d'ara endavant la Fundació que va crear, la seva esposa, el seu fill i la llarga i extensa llista de persones col·laboradores la puguin fer perdurar en el temps, estendre en el territori i aportar cada cop més eficientment a tanta gent que la necessita.

Des de Mallorca estant, no poques iniciatives van sorgin en aquest sentit. És el cas de la UIB, amb el seu Cendre de Documentació.

Carta de capellà mallorquí secularitzat a vicepresidenta del Govern espanyol

CIL | 17 Juny, 2009 18:46 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Del bon company i amic en moltes i diverses lluites cíviques, Agustí Serra, (altre temps rector de la parròquia de Fornalutx), arriba el text d'un escrit que adreça a la vicepresidenta del Govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, en el seu estil característic.

S'hi reflecteix, amb valentia, claredat, confiança i apropament, la lluita, que perdura al llarg d'aquestes darreres dècades, d'un col·lectiu força nombrós de persones “secularitzades” de l'església Catòlica per una jubilació digna i justa.

En romandre mancat de mitjans informàtics per fer-ho, amb molt de gust se li ofereix aquest blog, on pugui veure's reflectida i reproduïda la preocupació que tant afecta, la seva persona i el col·lectiu de dones i homes que travessen situacions idèntiques.

Quaranta-un anys i un dia després d'haver estar ordenat capellà (16-06-1968), resulta força adient aquesta casta de col·laboració amistosa.

 (Segueix)

Quaranta-un anys enrere, tal dia com avui!

CIL | 15 Juny, 2009 22:14 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

El 16 de juny de 1968, a la capella del Seminari Diocesà de Mallorca, rebíem l'ordenació sacerdotal, arribàvem a ser capellans, una colla de jovençans mallorquins que ens havíem passat tretze anys seguits estudiant Humanitats, Filosofia i Teologia...

 (Segueix)

Gran dosi d'alegria republicana, per partida doble

CIL | 08 Juny, 2009 11:41 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Acab de rebre a ca nostra un sobre tramès per l'Ajuntament de Palma, que em proporciona una gran dosi d'alegria. He de manifestar que per partida doble.

D'una banda, m'alegra ben molt veure-hi reflectit per primera vegada el nom nou del meu carrer (fins ara Alferes Quetglas Ferrer), portant el record viu i la memòria de Rovira i Virgili.

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb