p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Persones d'Església conviden a "Un Cafè per la Llengua"

CIL | 31 Maig, 2009 21:56 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

A través d’una carta com aquesta, aquests dies s'està escampant arreu de Mallorca una convidada a prendre un Cafè per la Llengua.

S'hi diu que per tot el món, i en totes les cultures, prendre un cafè és símbol de voler tenir una conversa amistosa i de l’intercanvi civilitzat d’idees. I que aquesta és la base d’una iniciativa engegada per l’Obra Cultural Balear que ha tengut, entre altres convidats, el tennista Rafel Nadal. Moltíssims sectors de la societat ja s’han reunit sota aquesta convocatòria.

Com a persones d’Església, proposen d'adherir-se a aquesta proposta que convida a “prendre un cafè” per parlar d’aquelles qüestions que preocupen entorn de la llengua a l’Església de Mallorca. Perquè consideren important que tots els membres de l’Església parlin i diguin el que pensen en un ambient agradable i plural.

El Cafè tendrà lloc el proper dissabte 6 de juny de 2009 a les 18 h als locals de la Parròquia de Sant Alonso Rodríguez (C/ Costa i Llobera, 19).

 (Segueix)

Islam. Cultura, religió i política (2)

CIL | 30 Maig, 2009 22:30 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

El teòleg Juan José Tamayo acaba de publicar un llibre sobre l'islam amb el qual desmenteix molts dels prejudicis fixats dins l'imaginari social i religiós d'Occident des de l'època de les Creuades i ofereix una imatge nova d'aquesta religió més d'acord amb els orígens, en l'horitzó dels drets humans, en perspectiva feminista i en sintonia amb els moviments socials i les tendències religioses alternatives que lluiten per un altre món, una altra religió i un altre islam possibles.

Dijous, dia 2 de juny, a les 20:00 hores, se'n fa la presentació pública al Centre de Cultura de sa Nostra, de Palma, organitzada per Drets Humans de Mallorca en sessió oberta a tothom que hi vulgui assistir.

 (Segueix)

Islam: cultura, religió i política

CIL | 30 Maig, 2009 15:27 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Drets Humans de Mallorca, associació creada a Palma l'any 1974, convida tothom a la presentació del llibre “Islam: cultura, religió i política”, del Dr. Juan J. Tamayo, professor de la Universidad Carlos III, i membre de Drets Humans.

L'acte es realitzarà al Centre de Cultura de sa Nostra (carrer de la Concepció, 12, Palma), dimarts, dia 2 de juny, a les 20 h..

Hi intervendran:

  • Teodor Suau Puig, professor de l'Institut Superior de Ciències Religioses
  • Jordi Gayà Estelrich, director i professor de l'Institut Superior de Ciències Religioses
  • Josep Noguera Arrom, membre de Drets Humans de Mallorca
  • Modera Lola Castilla, membre de Drets Humans de Mallorca.

Hi col·labora Obra Social sa Nostra Caixa de Balears.

Vacances en Pau per a infants sahrauïns

CIL | 29 Maig, 2009 06:08 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Assumpció Renom, de l'Associació de Veïnats Secar de la Real, aixeca la veu a favor dels infants sahrauïns que habiten als campaments de refugiats de la zona algeriana de Tindouf, amb un escrit que difon aquests dies i que queda reproduït en aquest blog.

"Fa dies vam saber de les dificultats sorgides enguany per acollir nins i nines saharauis. Diuen que la crisi en té la culpa.

Des de l’Associació de Veïnats Secar de La Real, volem fer una crida a la solidaritat de tots els mallorquins, envers els nins i nines saharauis que venen a Mallorca tots els estius i que sens dubte son nins que pateixen moltes mes dificultats que nosaltres.

 (Segueix)

N'estic fart! N'estic fart! De tant PPP

CIL | 28 Maig, 2009 22:05 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Del bon amic i company de lluites cíviques, Xisco Bonnín, m'arriba un escrit tan sagnant i colpidor que no em puc estar de reproduir-lo en aquest blog meu (traduït per mi mateix al català):

 (Segueix)

Resposta cristiana als reptes de l'actual crisi econòmica

CIL | 27 Maig, 2009 17:41 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Mn. Joan Bestard Comas, canonge de la Seu Catedral de Mallorca, escriptor i sociòleg, difon aquest escrit sobre l'actual crisi econòmica, el text del qual conté nombroses aportacions que poden resultar ben sucoses:

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb