p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Jornada d'Amadip-Esment a la finca Son Roca, Palma (I)

CIL | 25 Abril, 2009 22:49 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Amadip-esment és una de les entitats emblemàtiques dels Països Catalans.

Com l'Obra Cultural Balear, també nasqué a Mallorca l'any 1962. Aquesta, dedicada a la defensa i protecció de la llengua, la cultura i l'autogovern. Aquella, Amadip-esment, abocada a la defensa i protecció de la gent discapacitada i les famílies que hi viuen i s'hi desenvolupen.

Dues entitats emblemàtiques mallorquines. Un objectiu emblemàtic a Mallorca: autodefensa i autoprotecció!

 (Segueix)

Pensió de jubilació per al personal secularitzat de l'Església Catòlica

CIL | 11 Abril, 2009 16:23 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

El bon company puigpunyentí de lluites pastorals i socials, l'infatigable Pere Barceló Barceló, escampa una informació que em permet de reproduir en la secció d'aquest blog dedicada a la gent secularitzada del clergat i institucions eclesiàstiques de Mallorca:

 (Segueix)

TV Mallorca, la televisió alternativa?

CIL | 04 Abril, 2009 18:17 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Molt poques vegades en ma vida, davant d’un televisor, he tengut l’oportunitat i la sensació de percebre, no solament que no hi he perdut miserablement el temps, sinó que l’he pogut aprofitar al màxim, com moltes vegades havia somniat de fer…

L’altre diassa de pagès, dijous dia 2 d’abril de 2009, 70 anys i un dia després que s’hagués acabat la guerra espanyola contra la República Espanyola, em va fer la impressió d’haver-me topat amb un programa de televisió d’aquells que fan època i que marquen una fita rellevant en la programació televisiva a Mallorca.

M’estic referint a un programa, emès tots els dijous de cada setmana d’aquests tres primers mesos de l’any 2009, a través de TV Mallorca.

Porta per títol “Ètics”. I en recoman fermament la visió i atenció acurada. Sobretot ara que ho podem fer quan vulguem i on vulguem, a través d’internet i ens podem assabentar d’allò que és i representa l’Ètica com a valor de futur.

Hi compareixen persones que realitzen a Mallorca tasques envejables, relacionades amb la construcció d’aquest altre món posible pel qual s’està lluitant des d’àmbits diversos.

Dirigides per l’escriptor i periodista Carlos Garrido, s’hi fan presents no solament amb la seva veu sinó també amb les seves accions, persones tan valuoses com … més de 2.000 persones recloses a la presó de Palma, persones que segueixen tractaments de deshabituació a les drogues, persones que dormen al carrer, persones que altre temps han estat qualque cosa i que ara ja no són res, Bernat Vicens, Toni Amengual, Pere Albertí, Jaume Alemany, Sagrario Delgado, Natalia Prous, Joan Rita, Marta Mesquida, Mateu Salom, Jean François Cunnet, Bernat Vicens Vidal, Ana Espinosa, Hugo Cozar, Rafael Pizá, Guillem i Dopico, Claudia Segredo, i Horacio Altez, Idilio, Xavier, Rodrigo del Pozo i Macià Blázquez, Tomeu Català, Carles, la Neus, en José, en Gabi, na Cèlia, Antoni Tarabini, Pedrona Isern, Joan Adrover, Sebastià Cerdà, M. Antònia Carbonero...

Si és cert que pels fruits es coneixen els arbres i per les obres es coneixen les persones, s’ho paga pegar una ullada a l’activitat desplegada per algunes de les entitats i organitzacions que es mouen i belluguen a Mallorca, com és ara… la pagesia mallorquina, la presó de Palma, el Projecte Home, les Unitats d’Emergències Socials, Amadip-Esment, Centre Tecnològic Balear de la Fusta, Fusteria Vicens, Cimsa, S'Altra Senalla, Creu Roja, Caixa de Colonya de Pollença, Guillem Cifre de Colonya, Ecoprest, Massa crítica, Finca sa Taulera, Cooperativa Can Amunt, Pastoral Penitenciària, Fundació Deixalles, Zaqueo...

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb