p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

El Govern espanyol manté el seu compromís amb la pau, al Congo, “diu”

CIL | 26 Novembre, 2008 12:20 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Amb tota una demostració de "talante", des de la Presidència del Govern espanyol m'han contestat sobre l'escrit que vaig enviar criticant la postura oficial espanyola davant la situació que pateixen al Congo milers i milers de persones desplaçades i amenaçades.

Alguna d'aquestes ha aconseguit de fer-ne arribar fins a Europa el més desesperat “Crit d'auxili”.

S'ho paga llegir i rellegir detengudament el contingut d'una resposta com aquesta. Hom s'adona que no és ben bé el mateix contemplar el panorama humà des de la balconada enlluernadora del poder, que des de la planta més baixa del soterrani més immund!

L'escrit “oficial” conté l'"argumentario" que utilitza el PSOE per justificar una postura agressora dels drets humans bàsics, si més no per omissió, a l'hora d'atendre -o desentendre-se'n- situacions tan explosives com les que pateixen persones i col·lectius de l'Àfrica negra que miren de sobreviure sense cap casta de defensa...

Vet ací la resposta que se'm dóna des del Gabinet de la Presidència del Govern de José Luís Rodríguez Zapatero:

 (Segueix)

Crit d'auxili des del Congo oriental

CIL | 24 Novembre, 2008 22:05 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

M'arriba ben endins de l'ànima aquesta còpia d'una carta que m'envia un bon amic d'Àfrica i meu...

Em venen al cap tantes escenes vistes, viscudes i patides trenta-sis anys enrere... impossibles d'esborrar mai de la memòria...

No n'aprenem, de la història... La repetim per pa i per sal, en allò que esdevé més rebutjable: la violència que mata i lleva vides... perquè n'hi hagi uns quants que se n'aprofitin de molt mala manera...

En comptes d'una Gran Banca Mundial i d'un Gran Empresariat Mundial, no seria més pertinent arribar a la conclusió que ens cal un Gran Govern Mundial que posi ordre... que imposi el nou ordre mundial que la majoria de la Humanitat desitja -en pau i convivència harmoniosa-, en lloc d'aquest desordre -per fer negocis bruts- que quatre malparits es dediquen a escampar allà on volen?

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb