p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Quin historial tan "delictiu"!

CIL | 26 Agost, 2008 17:09 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

M'he volgut entretenir una estona, mirant de trobar de quina manera queda reflectit a la xarxa d'internet l'historial “delictiu” d'aquest bon company de lluites de tot tipus, n'Agustí Baró i Bauló.

Summament curiosa em resulta aquesta breu i ràpida repassada que em permet de destriar-hi aquest bocí més recent de qui hores d'ara roman reclòs dins la presó de Palma..., d'ordre del senyor jutge... per impagament familiar...

Em duu a pensar i a imaginar-me en què s'hauria de convertir aquest recinte carcerari de Mallorca, si qualque dia hi arribassin a ingressar, també, tantíssims d'altres compatriotes nostres que podrien passar-li bé davant, sense que els comportàs haver-hi d'afegir gaires més esforços que els realitzats fins ara...

 (Segueix)

Una primera visita a la presó de Palma

CIL | 23 Agost, 2008 22:34 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Avui som estat a la presó de Palma.
A la fi, he pogut mantenir la meva primera trobada amb el bon amic i company de lluites de tota casta, n'Agustí Baró. Hi roman reclòs des del proppassat dia 30 de juliol -per manca de pagament familiar...-

No resulta gens fàcil aconseguir-ho. No hi tenc gens ni mica de bo... Han hagut de passar més de tres setmanes!

 (Segueix)

La presó de Palma, reducte denigrant i degradant

CIL | 05 Agost, 2008 10:31 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

En degradant i denigrant reducte s'està convertint aquest recinte, de teulada blava immensa, a l'ombra de la qual s'aixopluguen i romanen recloses centenars de persones considerades delinqüents a Palma.

Un degradant reducte. Efectivament. En atansar-s'hi, hom pot constatar que s'hi aconsegueix l'objectiu de desposseir de la dignitat humana qualsevol persona. Envileix a qui s'hi acosta, fins a límits increïbles i inimaginables.

Un denigrant reducte. També s'hi veu ben a les clares, ningú no ho pot negar, que contribueix a posar la gent en molt mala fama. La que hi roman reclosa, la que hi treballa, i la que s'hi acosta.

Un reducte degradant i denigrant alhora.

Aquesta obra d'enginyeria avançada, fortificació completament tancada, convertida en un dels llocs i/o situacions més difícils d'expugnar, s'aixeca amenaçant a la vorera esquerra de la carretera Palma-Sóller, a molt poques passes de l'antic centre penitenciari, la presó provincial de Balears.


Centre penitenciari de Palma, a la carretera de Sóller
(Foto: P i c a l s u d)

 (Segueix)

Fills d’un déu menor (petit, de poca alçada, de segon ordre, o que no té bo)

CIL | 04 Agost, 2008 16:58 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Del bon company de lluites de moltes castes, Pere Barceló i Gelabert, m'arriba un escrit que em fer l'ànima.

Hores d'ara no puc deixar de compartir-ne el contengut amb qui en tengui ganes: de la presó de Ciutat a les àrees de psiquiatria dels hospitals de Mallorca, s'estén un camp tan immens sense conrar, que s'ho paga dedicar-hi esforços i recursos, atencions i cures, euros i persones!

Allò que s'hi diu, a títol personal, individual o familiar, esdevé perfectament aplicable a l'àmbit col·lectiu, públic o institucional: no tenim allò que ens manca, perquè qualcú s'encarrega de robar-nos-ho!

Com a comunitat autònoma de l'Estat espanyol, també som "petits, de poca alçada, de segon ordre, no tenim bo!".

 (Segueix)

La presó de Palma és crua, dura i inhumana

CIL | 04 Agost, 2008 07:42 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Així de contundent es mostra Bernat Vicens, president de l'Associació Drets Humans de Mallorca, amb una llarga experiència en el tractament directe de presos reclosos al mòdul d'aïllament -el més cru, dur i inhumà de tots- d'aquest recinte carcerari de Mallorca.

Ho fa en l'entrevista que publica Diari de Balears (04-08-2008).

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb