p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Antonina Canyelles presenta la seva darrera obra poètica

CIL | 22 Abril, 2008 17:54 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Dimecres, 23 d'abril, a les 12 del migdia, a la Llibreria Embat de Palma, Antonina Canyelles presenta la seva darrera obra poètica, en un acte obert a tothom que en tengui ganes, d'escoltar-la i parar-li les dues orelles ben atentes.

Fa pocs dies, el bon amic i company de lluites patriòtiques republicanes, bon professional del periodisme en aquesta terra nostra, en Pep Rosselló ens informava d'un recital que aquesta poetessa mallorquina, Antonina Canyelles, havia fet a Sant Cugat del Vallès, mesos enrere.

Esmentava un amic seu, en Rafel, mallorquí resident del Principat des de fa una trentena d´anys, enamorat de les excel·lències d'aquesta poesia tan singularment expressada per la que fou professora de català al Col·legi Pius XII de Ciutat, i magistral Cap d'Unitat de la primera experiència coeducativa del que s'anomenaven Busquerets a l'interior dels agrupaments escoltes i guies de la Parròquia de l'Encarnació, a la dècada dels anys 70.


Portada del darrer llibre de poesia d'Antonina Canyelles


Tonina Canyelles signant llibres a la Llibreria Embat el dia de la Festa de Sant Jordi8 2008

 (Segueix)

Contra corrupció política, més participació cívica!

CIL | 22 Abril, 2008 08:08 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

PC contra CP, es diu al Paraguai en aquests dies.

S'hi reclamen més grans dosis de participació cívica -encara sense estrenar-, entre d'altres motius, per fer fora del país les grans dosis de corrupció política instal·lada durant més de sis dècades seguides en aquell país d'Amèrica Llatina. Per mor de la perdurable presència d'un partit polític en l'exercici del poder, el Partido Colorado.

Fernando Lugo, exbisbe catòlic que tres anys enrere pren la decisió de ficar-se en política, es presenta com a candidat a presidir la República del Paraguai, i guanya les eleccions.

Té molt clar que una de les causes de l'empobriment d'aquell país rau en el fet que hi impera un molt alt grau de corrupció política. La corrupció econòmica d'uns quants porta misèries de tota casta a la resta!


Fernando Lugo vol desterrar la corrupció i la impunitat al Paraguai

 (Segueix)

La recuperació del tren fins Artà ja fa pudor

CIL | 18 Abril, 2008 07:23 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Ben enfrascat en la defensa aferrissada de Mallorca i de tot quant s'hi mou i s'hi pot moure, el bon company artanenc Mariano Moragues redacta aquest escrit a favor de la reimplantació d'un mitjà de transport tan eficient com és ara el tren.

"Els mallorquins, per Madrid, -escriu en Mariano- devem ser el darrer mot del credo, pel que fa a inversions de l’estat, tot i ser una de les comunitats que més aporta, comparativament, a la hisenda pública. Per aconseguir una pixarada de Madrid hem de punyir i plorar anys i més anys.

 (Segueix)

Augment d'estalvi ètic a Mallorca

CIL | 17 Abril, 2008 07:19 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

En un petit requadre periodístic, on sembla que no s'hi vol dir res de rellevant, apareixen i s'hi apunten unes breus i molt senzilles dades que fan referència a una gran notícia de caràcter ètic!

“S'incrementa un 69,55% l'any 2007” la solidaritat de clients d'una entitat d'estalvis mallorquina, a través de la donació del 50 per cent dels interessos bruts que cobren.

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb