p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Sofia, treballadora colombiana, a Mallorca

CIL | 28 Desembre, 2007 09:04 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Del bon company de lluites gabellines, Colau Nadal, acab de rebre avui un escrit que em comunica que un familiar seu, el canonge de la Seu Catedral de Mallorca, el també bon company de lluites socials i pastorals, mossèn Llorenç Tous i Massanet, li ha fet una petició mitjançant una carta que m'adjunta i que, literalment, transcric aquí tot seguit:

SOFÍA

“Queridos amigos y amigas: Después que falleció mi madre el pasado día 19, la chica que le cuidaba de noche ha quedado sin trabajo y está buscando otro.

Se llama Sofía, tiene treinta años y dos hijos en su país, Bolivia.

Yo puedo decir que ha cuidado de mi madre por las noches hasta el final con un cariño propio de una hija. La lavaba, la curaba, la cambiaba, etc. Con todos los oficios propios de la atención de una persona mayor. Tiene mucha paciencia y es cariñosa. Sabe cocinar. Es totalmente fiable. No tiene papeles; lleva en España dos años.

Os digo todo eso porque me gustaría que encontrase trabajo. Le gustan mucho los niños y también le encantaría cuidar de ellos.

Os digo todo eso para que entre todos nosotros y vuestras amistades, encontremos un trabajo para Sofía. Ella tiene ahora un trabajo de día cuidando a una señora mayor, pero le interesa trabajar también de noche, como hacía en mi casa.

SU TELÉFONO MÓVIL ES: 660.50.32.58 . Podéis contactar directamente con ella.

Lorenzo Tous

Trobada de Secularitzats de Balears a Can Campaner, a Palma

CIL | 18 Desembre, 2007 17:12 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

El bon amic i company de lluites socials i pastorals alhora, l'infatigable, incombustible i incansable Pere Barceló i Barceló, el veterà líder puigpunyentí que no defalleix mai davant qualsevol de les dificultats que li puguin sortir a camí, em fa a saber una nova que, per a molta de la gent que en coneix la trajectòria, ha de resultar molt bona.

Per això mateix, queda transcrita en aquest blog:


Trobada de representants de FES amb parlamentaris espanyols a la seu del Congrés dels Diputats
(Foto: PicalSud)

 (Segueix)

Enterrat a Palma el jove d’origen guineà Eusebio Ebulabaté Sopalé

CIL | 15 Desembre, 2007 12:53 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Com avui, no s’hi havia vist mai tanta de gent guineana, al cementeri municipal de Palma.
Acompanyaven les restes mortals del jove d’origen guineà Eusebio Ebulabaté Sopalé, assassinat a Mallorca per un altre jove.

La nombrosa concurrència acompanya les restes del difunt cap a la tomba
Foto: PicalSud

 (Segueix)

Benvenguda la mare d'Eusebio Ebulabaté Sopalé a Mallorca!

CIL | 14 Desembre, 2007 12:33 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Les despulles del jove Eusebio Ebulabaté Sopalé, d'origen guineà, assassinat a Palma fa uns dies, encara ara reposen al tanatori del Cementeri municipal de Son Valentí, a l'espera que hi arribi sa mare, Enriqueta Sopalé, que es troba a Guinea Equatorial.

Mentre familiars i amics de la víctima han anat fent passes encaminades a esbrinar el que va passar aquell dia fatídic, a l'espera que la resolució judicial definitiva faci justícia sobre un fet delictiu tan abominable, la mare del jove, que viu a l'illa de Bioko, Guinea Equatorial, ha hagut de rebre la mala notícia i patir-ne les conseqüències romanent a tan llarga distància...

Mentrestant, quatre dies després dels luctuosos esdeveniments, el cadàver del jove Eusebio no ha estat exposat encara a cap de les sales de vetlles del cementeri palmesà.

Segons s'ha sabut avui matí mateix, hom roman a l'espera que sa mare arribi a Mallorca, aquesta mateixa nit. Amb la qual cosa, es podrà iniciar la vetlla mortuòria a les 21 hores d'aquesta nit de divendres, 14 de desembre, que podrà durar fins a l'hora de l'enterrament, programada per a les 11:45 de dissabte, dia 15 de desembre, al cementeri municipal de Son Valentí.

Ben segur que els membres de la família guineana d'aquest al·lot, que resideixen a Mallorca, obtendran el suport i conhort de molta gent que voldrà solidaritzar-se amb la seva situació, i optaran per acompanyar-los en algun moment del matí de dissabte, dia 15 de desembre, al tanatori de Son Valentí, on el jove Eusebio ha de ser enterrat seguint els costums familiars guineans...

Que descansi en pau, allà on ara es troba, Eusebio Ebulabaté Sopalé, víctima de la violència més cruel quan es trobà entre nosaltres!

I que la seva família -germans i germanes, pare i mare- rebin tot el suport que necessiten i tota l'ajuda que es mereixen.

Traduccions: - Español - English - Français

D'altres fotos de l'acte

Eusebio Ebulabaté Sopale: un altre guineà assassinat a Palma

CIL | 10 Desembre, 2007 12:26 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Amb motiu d'haver estat assassinat a Palma el jove de 16 anys, Eusebio Ebulabaté Sopale, d'origen guineà, un bon grapat de ciutadanes i ciutadans s'han fet presents al mateix indret on va caure mort ahir mateix.


Rams de flors envolten la foto del jove assassinat
(Foto: PicalSud)

 (Segueix)
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb