p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

"Mani" de tres-centes...

CIL | 25 Novembre, 2007 11:15 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Dissabte, 24 de novembre de 2007, unes tres-centes persones omplen la platea del Teatre Principal, en un xup-xup entre literari i teatral, on la literatura esdevé “la sal de fruites” de la cerimònia dels guardons literaris i teatrals que atorga el Consell de Mallorca.

Molt ben dotats econòmicament (70.000 euros, per al Premi Mallorca de narrativa...), el Teatre Principal de Palma substitueix el saló de plens del Consell.
Un espai que, per ventura, queda massa gros per al gruix de presents que així mateix omplen la platea del recinte... (DdB, 25-11-2007, pàg. 45)

Al mateix mitjà, i en altres, es fa públic que unes hores abans, d'aquell mateix dia, més de 300 manifestants contra Son Espases es manifesten a Palma, sota el lema “Rectificau”, per protestar per la decisió del Govern de continuar les obres de construcció del nou hospital de referència als terrenys de la finca de Son Espases.


Manifestants que s'hi sumen, reclamant la protecció territorial d'altres zones de la ciutat de Palma

 (Segueix)

Rectificau! Salvem la Real, salvem Mallorca!

CIL | 25 Novembre, 2007 01:00 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

D'indrets de Mallorca tan diversos com Alaró, Alcúdia, Artà, Binissalem, Pollença, i molts d'altres, s'arreplega un munt de gent que es concentra a la plaça Espanya, de Ciutat, i recorre el trajecte que duu fins a la plaça de Cort.


Pancarta que, recordant altres manifestacions convocades en defensa de Mallorca, fa avinent que la Real n'és una part força respectable

 (Segueix)

L'Hospital de Son Espases i Esquerra Republicana

CIL | 21 Novembre, 2007 23:01 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

L'Assemblea de Militants que Esquerra Republicana celebra a la vila mallorquina de Sant Joan, esdevé una d'aquelles fites que senyalen clarament el camí que segueix la implantació i consolidació del partit a l'illa de Mallorca.

Una mostra n'és la presència de representants destacats de totes les seccions locals, tant de Mallorca com d'Eivissa.

Aquesta Assemblea de Militants d'Esquerra-Illes aprova gairebé per unanimitat la totalitat de la proposta de resolució ampliada, que presenta l'Executiva, d’impulsar una coalició nacional per a les eleccions espanyoles.

Al mateix temps, l'Assemblea també aprova altres propostes de resolució que hi presenten militants. D'entre aquestes, n’hi ha dues que tenen a veure amb la construcció de l'hospital a Son Espases, una de les quals és aprovada parcialment.

Es tracta de dues propostes que s'hi presenten per ser debatudes i votades, i que incideixen directament amb postures i decisions d'Esquerra Republicana, davant l'opció presa pel president de Govern, el socialista Francesc Antich, de continuar mostrant-se favorable a la construcció, dins la finca de Son Espases Vell, a Palma, del mateix macroprojecte d'hospital que hi promogué l'anterior Govern del PP presidit per Jaume Matas.


Des que el president Antich aixeca la suspensió cautelar, la primera setmana del proppassat mes d'octubre, les obres de l'hospital a la finca de Son Espases no aturen

 (Segueix)

Aina Calafat, en defensa de La Real

CIL | 18 Novembre, 2007 11:31 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

En una nota escampada arreu de Mallorca, l'activista mallorquina Aina Calafat, aferrissada defensora de l'entorn de La Real, diu que, després de demanar un espai als diaris del Grup Serra Última Hora i Diari de Balears, ha sortit publicat el seu primer article que apareix a la secció Tribuna pag. 36 d'UH.


A ritme frenètic es treballa en la construcció de l'hospital de Son Espases que engoleix i deixa ofegat el monestir cistercenc de La Real

 (Segueix)

Algunes passes a favor de La Real

CIL | 15 Novembre, 2007 19:43 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Aquests darrers tres mesos han estat força intensos, pel que fa a la lluita en defensa de l'entorn del monestir de La Real, a Palma.

S'han fet moltes passes, i s'hi han dedicat molts esforços des de les més diverses associacions i entitats ciutadanes que en reclamen el màxim grau de protecció.


El monestir cistercenc de La Real envoltat de grues i de màquines

 (Segueix)

Suport creixent a la mobilització cívica del 24-N

CIL | 14 Novembre, 2007 17:05 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Va en augment el nombre d'entitats diverses que s'apressen a adherir-se a la mobilització convocada per al dissabte, 24 de novembre, a les 18 h a la plaça Espanya, de Ciutat, per reclamar del Govern que presideix el socialista Francesc Antich una rectificació immediata que comporti molt més respecte cap a l'entorn de La Real i cap a l'illa de Mallorca.


Cartell de la convocatòria de la manifestació, on despunta qui porta maletins mesclats amb vots...

 (Segueix)

Un gran hospital al costat d'un gran torrent?!

CIL | 11 Novembre, 2007 22:07 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

De Madrid estant, se'ns ha volgut encolomar la macroconstrucció d'un hospital. Se li ha assignat un lloc que a qualsevol racó peninsular hauria estat considerat increïblement perillós. Aquí a Mallorca, emperò, se'l considera el més adient.

S'encomana la construcció i la realització del gran projecte de la seva construcció a un grapat d'empreses d'àmbit estatal, empreses forasteres que mantenen la seva seu central -i, sobretot la seva seu fiscal- a la “meseta” castellana.

No dubten gens ni mica a deixar en un racó, ben oblidades, les observances tècniques més elementals, tant pel que fa al subsòl d'aquestes terres, com pel que té a veure amb l'entorn i el medi ambient que envolta el gran solar des de fa segles.


Les cases de Son Pons de la Terra

 (Segueix)

Tres dècades seguides defensant els drets humans

CIL | 06 Novembre, 2007 23:13 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Trenta anys enrere, en una ciutat situada al nord del Perú, es crea una comissió que, amb el pas del temps, ha d'incidir molt intensament en nombrosos àmbits de la vida ciutadana: la Comissió de Justícia Social -CJS de la Prelatura de Chimbote.

Ens arriba la notícia que, per celebrar d'alguna manera el fet d'haver caminat durant trenta anys seguits donant la mà als sectors més empobrits del poble, a la diòcesi peruana de Chimbote, promovent justícia, pau i dignitat, s'hi organitza un programa especial d'activitats diverses.


P. Bertino Otárola Figueroa, miembro fundador de
la Comisión de Justicia Social de Chimbote

 (Segueix)

Coses i casos de cases-4: Coes per entrar als Jutjats

CIL | 05 Novembre, 2007 22:33 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Cosa: Coes llargues al carrer
Cas: Un únic control en una sola entrada única
Casa: Edifici dels Jutjats, a Palma

Qui s'ha de fer present en alguna de les dependències dels Jutjats del Social, a Palma, es pot posar bé amb Déu, abans d'anar-hi. I s'hi pot posar, amb molt de temps d'antelació. Que no es pensi que hi pugui accedir com si fos a casa seva...

 (Segueix)
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb