p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Senzill homenatge a víctimes de la Policia, a Mallorca

CIL | 29 Setembre, 2007 11:10 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Encara ressona ben fort dins l'oïda i la memòria de certa gent dels nostres dies el nom i llinatges de Víctor Hellín Sol*, català principatí que fou governador civil de la província de Balears a l'època franquista.

Precisament en un dia com avui, que, segons es diu, hom vol retre homenatge oficial a la tasca desplegada per la Policia, a Mallorca, m'ha passat pel cap retre un sentit i senzill homenatge, molt personal i entranyable, a totes aquelles persones que, a Mallorca estant, en varen ser víctimes, d'una manera o una altra.

Crec que s'ho mereixen, més que cap altre! Sobretot, si hom vol mostrar-ne l'agraïment i el reconeixement públic a les dones i els homes que varen lluitar aferrissadament perquè ens arribàs la democràcia!


Al soterrani de l'edifici del Govern Civil,
les dependències policials on romania la gent detenguda

 (Segueix)

Cultura i transició a Mallorca: la rellevància de certes persones senzilles (4)

CIL | 26 Setembre, 2007 17:44 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Per a l'autor del llibre "Cultura i transició a Mallorca", l'escriptor pobler Miquel López Crespí, a la primera meitat del segle XX, les capes més humils de la societat illenca disposen de pocs mitjans, de molt pocs indrets on anar a abeurar i xuclar el vertader suc d'una autèntica cultura popular, que contribueixi positivament a fer persones arrelades en un país i en un àmbit social concret.

Després de remarcar el paper que hi exerceix el cinema a la dècada dels anys cinquanta, l'autor del llibre para esment a la influència que també hi desplega un altre mitjà de comunicació: la ràdio, en vistes a la formació d'unes consciències cíviques més abocades a la lluita antifranquista i anticapitalis.

 (Segueix)

Personal secularitzat de l'Església catòlica, una trobada singular

CIL | 16 Setembre, 2007 20:18 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Amb la publicació al Diario de Mallorca (16-09-2007) de tot un reportatge de dues pàgines senceres relacionat amb el personal secularitzat de l'Església catòlica, s'apunta que La Iglesia vive un repunte de las secularizaciones de sacerdotes.

El fet de la secularització de capellans i monges -com se sol dir- no solament converteix en matèria d'estudi de les Ciències Socials, com és el cas de la UAB -Universitat Autònoma de Barcelona-, les accions i els pensaments del grup de sacerdots que van deixar el ministeri i es van allunyar, sobretot al voltant dels anys seixanta, del clergat diocesà.


Pere Barceló i Barceló,
ànima de l'Associació Secularitzats de Balears

 (Segueix)

No duim totes les de perdre!

CIL | 13 Setembre, 2007 11:11 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

L'estalvi ètic, una pràctica cívica solidària, es troba damunt fulla en aquests dies.
El Parlament de les Illes Balears, a la sessió de l'11 de febrer de 2003, aprovava, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, una proposició no de llei que, per a certa gent, esdevenia força rellevant.

S'instava les administracions públiques a “impulsar i promoure l’estalvi ètic entre la ciutadania de les Illes” i a “establir relacions més directes, ampliant-ne el nivell de col•laboració, amb aquelles entitats bancàries que afavorissin la implantació de l’estalvi ètic”.

 (Segueix)

Pensions de jubilació dignes per al personal secularitzat

CIL | 07 Setembre, 2007 16:39 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

El puigpunyentí Pere Barceló i Barceló, sens dubte el mallorquí que més sap i coneix d'aquesta matèria, ens fa avinent un escrit que té a veure amb la situació en què es troba, hores d'ara, la tramitació regular de les pensions de jubilació per al personal secularitzat de l'Església Catòlica a l'Estat espanyol.

 (Segueix)
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb