p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Solidaritat mallorquina amb els pobles d'Oaxaca-Mèxic (5)

CIL | 11 Agost, 2007 17:11 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

A mida que va passant el temps, no deixen de produir-se notícies contradictòries en relació amb la situació que s'està vivint a l'Estat mexicà d'Oaxaca.

Mentre, d'una banda, s'informa que s'estan fent gestions al més alt nivell, encaminades a una solució més o manco immediata d'una situació conflictiva que ja fa temps que dura, de l'altra, s'informa que aquesta mateixa setmana quatre catalans han estat retinguts a Mèxic acusats d'escàndol públic i denuncien maltractaments físics, psicòlogics i sexuals.

 (Segueix)

Solidaritat mallorquina amb els pobles d'Oaxaca-Mèxic (4)

CIL | 11 Agost, 2007 10:04 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

A finals de 2006, la situació esdevé insuportable a la ciutat d'Oaxaca. Les autoritats prenen la decisió de fer front als grups revoltats amb tota la força de les policies federals, estatals i municipals. S'hi desferma una veritable guerra, pels carrers i places d'Oaxaca; cosa que comporta que hi hagi molta gent detenguda, ferida, desapareguda, i un augment creixent de desprestigi del Governador Ulises Ruiz Ortiz i tot el seu equip.

És aleshores quan es veu la necessitat de canviar la cara del Govern de l'Estat d'Oaxaca. I pren la direcció de la Secretaria General del Govern Manuel García Corpus, una de les poques persones que molta gent considera que es pot convertir en interlocutor vàlid amb els grups que dirigeixen el moviment rebel, ja que és molt conegut en aquests àmbits i hi ha mantengut relació directa des de temps enrere.

garcia

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb