p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc Ýmpetu, pretÚn contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Pa´sos Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A cÓrrec de: www.cecili.cat

Solidaritat mallorquina amb els pobles d'Oaxaca-MŔxic (5)

CIL | 11 Agost, 2007 17:11 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

A mida que va passant el temps, no deixen de produir-se notÝcies contradict˛ries en relaciˇ amb la situaciˇ que s'estÓ vivint a l'Estat mexicÓ d'Oaxaca.

Mentre, d'una banda, s'informa que s'estan fent gestions al mÚs alt nivell, encaminades a una soluciˇ mÚs o manco immediata d'una situaciˇ conflictiva que ja fa temps que dura, de l'altra, s'informa que aquesta mateixa setmana quatre catalans han estat retinguts a MŔxic acusats d'escÓndol p˙blic i denuncien maltractaments fÝsics, psic˛logics i sexuals.

 (Segueix)

Solidaritat mallorquina amb els pobles d'Oaxaca-MŔxic (4)

CIL | 11 Agost, 2007 10:04 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

A finals de 2006, la situaciˇ esdevÚ insuportable a la ciutat d'Oaxaca. Les autoritats prenen la decisiˇ de fer front als grups revoltats amb tota la forša de les policies federals, estatals i municipals. S'hi desferma una veritable guerra, pels carrers i places d'Oaxaca; cosa que comporta que hi hagi molta gent detenguda, ferida, desapareguda, i un augment creixent de desprestigi del Governador Ulises Ruiz Ortiz i tot el seu equip.

╔s aleshores quan es veu la necessitat de canviar la cara del Govern de l'Estat d'Oaxaca. I pren la direcciˇ de la Secretaria General del Govern Manuel GarcÝa Corpus, una de les poques persones que molta gent considera que es pot convertir en interlocutor vÓlid amb els grups que dirigeixen el moviment rebel, ja que Ús molt conegut en aquests Ómbits i hi ha mantengut relaciˇ directa des de temps enrere.

garcia

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb