p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc Ýmpetu, pretÚn contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Pa´sos Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A cÓrrec de: www.cecili.cat

Vobis, Episcopis Hispaniensis Ecclesiae in colloquio congressis

CIL | 31 Agost, 2007 09:41 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

A la darrera reuniˇ de l'entitat, el bon amic pobler i company de lluites pastorals mallorquines, n'AgustÝ Serra i Soler, secretari de l'Associaciˇ SABAL ľ Secularitzats Associats de Balears - em demana que faci p˙blic a la xarxa l'escrit que ha redactat en llatÝ -la llengua tradicional cat˛lica-, i que ha volgut adrešar als bisbes espanyols, a veure si n'hi ha qualcun, de la ConferŔncia Episcopal Espanyola, que el vol entendre, atendre i escoltar!

Cosa que m'afany a fer tot d'una:


Reuniˇ de la Junta Directiva de l'Associaciˇ SABAL
-Secularitzats Associats de Balears-

 (Segueix)

Solidaritat mallorquina amb Per˙, destrossat pel terratrŔmol

CIL | 19 Agost, 2007 17:36 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Mentre continuen arribant a Mallorca notÝcies fresques relacionades amb el terratrŔmol que ha produ´t grans destrosses de tota casta a la regiˇ central-sudenca del Per˙, a la Catedral de Palma se celebra un acte de record i solidaritat que pretÚn anar adrešat a la gent que en pateix les conseqŘŔncies mÚs directament.

Organitzat per l'Associaciˇ Peruana a Balears ôTarpuyö, i concelebrada per 8 canonges mallorquins -5 dels quals han estat treballant al Per˙ com a missioners durant alguns anys-, se celebra una missa a la qual assisteix una nodrida representaciˇ de famÝlies peruanes residents a l'illa.

Imatge peruana del "Se˝or de los Milagros"
que presideix la celebraciˇ a la Catedral de Mallorca

 (Segueix)

Hola, padrino -Ramon Serra Isern-

CIL | 18 Agost, 2007 21:31 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

No puc ni vull perdre l'oportunitat d'escampar a tots vuit vents del mˇn el text escrit de la intervenciˇ que fa na Margalida Serra, la fillola d'en Ramon Serra Isern, a la missa funeral celebrada amb motiu de la mort d'aquest bon company d'estudis i bon amic en tasques pastorals diverses.

GrÓcies a l'amabilitat i gentilesa del seu germÓ Pedro Serra Isern, amb qui tenc l'oportunitat de mantenir contacte i comunicaciˇ recentment:

 (Segueix)

Solidaritat mallorquina amb els pobles d'Oaxaca (7)

CIL | 14 Agost, 2007 18:09 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

L'alliberament dels quatre joves catalans retenguts a MŔxic, porta profunda satisfacciˇ entre la gent que en segueix el procÚs, des de fa mÚs de vuit dies.

La xarxa permet de fer que hom tengui informaciˇ directa d'all˛ que s'hi penja, assabentant-se, aixÝ, d'all˛ que passa gairebÚ al mateix temps que passa.

jovescatalans

 (Segueix)

Solidaritat mallorquina amb els pobles d'Oaxaca (6)

CIL | 14 Agost, 2007 11:35 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Companyes i companys catalans, que vos heu vist maltractats a l'Estat mexicÓ d'Oaxaca:

Tant de bo que, ben aviat, pugueu trobar-vos a casa nostra altra volta, en perfectes condicions fÝsiques i anÝmiques. ╔s el que vos desitja des de Mallorca estant, qui, des del primer moment, s'ha afanyat a interessar-se per all˛ que vos passa a MŔxic i a solidaritzar-se plenament amb vosaltres en tot all˛ que considereu que vos pugui resultar ˙til, Ariadna Nieto, N˙ria Morellˇ, Laia Serra i Ramon SesÚn.

 (Segueix)

Solidaritat mallorquina amb els pobles d'Oaxaca-MŔxic (5)

CIL | 11 Agost, 2007 17:11 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

A mida que va passant el temps, no deixen de produir-se notÝcies contradict˛ries en relaciˇ amb la situaciˇ que s'estÓ vivint a l'Estat mexicÓ d'Oaxaca.

Mentre, d'una banda, s'informa que s'estan fent gestions al mÚs alt nivell, encaminades a una soluciˇ mÚs o manco immediata d'una situaciˇ conflictiva que ja fa temps que dura, de l'altra, s'informa que aquesta mateixa setmana quatre catalans han estat retinguts a MŔxic acusats d'escÓndol p˙blic i denuncien maltractaments fÝsics, psic˛logics i sexuals.

 (Segueix)

Solidaritat mallorquina amb els pobles d'Oaxaca-MŔxic (4)

CIL | 11 Agost, 2007 10:04 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

A finals de 2006, la situaciˇ esdevÚ insuportable a la ciutat d'Oaxaca. Les autoritats prenen la decisiˇ de fer front als grups revoltats amb tota la forša de les policies federals, estatals i municipals. S'hi desferma una veritable guerra, pels carrers i places d'Oaxaca; cosa que comporta que hi hagi molta gent detenguda, ferida, desapareguda, i un augment creixent de desprestigi del Governador Ulises Ruiz Ortiz i tot el seu equip.

╔s aleshores quan es veu la necessitat de canviar la cara del Govern de l'Estat d'Oaxaca. I pren la direcciˇ de la Secretaria General del Govern Manuel GarcÝa Corpus, una de les poques persones que molta gent considera que es pot convertir en interlocutor vÓlid amb els grups que dirigeixen el moviment rebel, ja que Ús molt conegut en aquests Ómbits i hi ha mantengut relaciˇ directa des de temps enrere.

garcia

 (Segueix)

Solidaritat mallorquina amb els pobles d'Oaxaca-MŔxic (3)

CIL | 08 Agost, 2007 18:55 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Segons les informacions difoses a travÚs dels mitjans de comunicaciˇ, durant mig any la ciutat d'Oaxaca roman ocupada pels mestres i membres de l'Assemblea Popular dels Pobles d'Oaxaca-APPO.

Els tres poders de l'Estat desapareixen durant mÚs de sis mesos. Les barricades s'estenen pertot arreu. La ciutat roman assetjada i controlada totalment per les masses insurrectes. S'ocupen emissores de rÓdio. Es difonen programes que criden a la insurrecciˇ per enderrocar el tirÓ, dictador, assassÝ... el governador Ulises Ruiz Ortiz.

ruiz (Segueix)

Solidaritat mallorquina amb els pobles d'Oaxaca-MŔxic (2)

CIL | 07 Agost, 2007 15:32 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

N'hi ha que veuen i viuen la situaciˇ dels pobles indÝgenes d'AmŔrica Llatina, des de baix mateix, des d'on sobreviuen o malviuen les comunitats camperoles, protagonistes d'una hist˛ria secularment trÓgica.

TambÚ n'hi ha que la veuen i la viuen des de la mateixa balconada on apareixen les autoritats, fent part d'un govern corrupte i antipopular.

ulises

 (Segueix)

Solidaritat mallorquina amb els pobles d'Oaxaca-MŔxic (1)

CIL | 07 Agost, 2007 09:15 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Les fotos de la "massiva" manifestaciˇ realitzada a Palma el mes d'agost contra la repressiˇ policial i governamental a la ciutat mexicana d'Oaxaca han recorregut mig mˇn i han arribat fins a MŔxic. A certa gent d'aquell indret centramericÓ, li resulta difÝcil d'entendre que es convoqui una manifestaciˇ d'aquestes caracterÝstiques, en ple mes d'agost, en una illa tant de dretes com Mallorca!

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb