p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Ramon Serra ha mort

CIL | 24 Juny, 2007 23:41 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Són molts anys que plegats treballàrem
en uns àmbits senzills i planers;
foren molts els infants que educàrem
i sens dubte de cor estimàrem
com no feia llavors altra gent.

Treballant amb el Pare Ventura
allà on deien que era el Patronat;
als estius arribant a l'altura
deixant lluny els revolts, la planura,
moments bons a Lluc vàrem portar.

 (Segueix)

La Núria Pòrtulas torna a casa!

CIL | 07 Juny, 2007 11:17 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

A la fi s'ha mogut fitxa!
El mateix dia que es compleixen quatre mesos des que els Mossos d'Esquadra detenen la jove anarquista catalana Núria Pòrtulas, posteriorment ingressada en una presó de Madrid, se'n decreta la sortida.

Segons informa VilaWeb a les sis de la matinada d'avui mateix, el jutge de l'Audiència Nacional espanyola, a petició de la fiscalia, ha decretat que Núria Pòrtulas surti de la presó avui a la tarda i que ho faci en llibertat sota fiança.

S'haurà de presentar cada dia al Jutjat de Girona.

L'advocat de la jove gironina, detinguda fa quatre mesos en aplicació de la Llei antiterrorista, n'ha demanat l'absolució per manca de proves inculpatòries.

Com diuen les seves amistats, que sempre li han donat suport i que mai no han dubtat de la seva innocència,

  • "LA NÚRIA TORNA A CASAAAAA!!! Després de 4 mesos han deixat la Nuri en llibertat!! 4 mesos de patir, d'indignació i impotència, 4 mesos que no recomenem per ningú! Salut i llibertat per tothom! Després de la segona declaració de la Nuri davant del jutge (la primera declaració va durar 5 minuts) aquest ha decidit deixar-la en LLIBERTAT".
  • "Finalment deixen tornar la Núria a casa. Han estat 4 mesos molt durs: d'indignació, d'impotència, de reflexió, de queixes, de reivindicació, de solidaritat, d'explicacions, de suport incondicional, d'assemblees, concentracions, manifestacions... i ara, que ha arribat el moment en que s'ha fet justícia, l'alegria és immesurable.”

A les 20:12 hores, VilaWeb informa que Núria Pòrtulas, quatre mesos després de ser detinguda, a un quart de nou del vespre ha sortit de la presó de Madrid on era retinguda i ja viatja cap a Sarrià de Ter (Gironès). La família de la noia ha pagat la fiança de 15.000 euros imposada pel jutge de l'Audiència nacional espanyola, Juan del Olmo, a petició de la fiscalia.

Anarquista a la presó, en democràcia!

CIL | 04 Juny, 2007 22:32 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Quan falten pocs dies perquè compleixi quatre mesos seguits dins la presó, per suposada pertinença a banda armada, la jove catalana Núria Pòrtulas torna a declarar a l'Audiència Nacional espanyola davant el jutge Juan del Olmo, en aplicació de la Llei antiterrorista.

Segons s'informa, la jove anarquista catalana hi explica tots els punts sobre la documentació incautada, retalls de premsa, fitxers informàtics, discs... Hi aporta 10.000 signatures i 25 mocions municipals aprovades a favor de la seva posada en llibertat...

D'acord amb el seu advocat, Benet Salellas, ja no hi ha cap indici per imputar-la o mantenir-li la presó provisional.

Hi ha gent que veu amb gran preocupació que, des d'aquell 11 de setembre fatídic patit a Nova York, consciències profundament democràtiques se sentin fortament sacsejades, massa sovint, per apel·lacions i invocacions governamentals a l'amenaça terrorista com a excusa per prendre decisions que posen en alt risc el respecte pels drets humans més bàsics i elementals.

Entre d'altres, el dret a una informació veraç, que rebutja i es contradiu obertament i clara amb qualsevol forma d'engany, de falsedat o de mentida.

Si més no a Europa, mai no hem de permetre de cap de les maneres que, en nom d'alguna amenaça sense cap indici o prova fefaent, cap persona no es pugui veure ferida o maltractada en el respecte que es mereix -i que té tot el dret del món a exigir-hi- de part de qualsevol agent de l'autoritat en qualsevol moment.

L'engany, la mentida, la desídia o la mateixa manca de mitjans més adients, en l'exercici d'aquestes responsabilitats supremes, mai no pot servir de suport a cap intent de justificar cap casta d'actuació pública errònia.

S'ha de filar molt prim en aquest camp d'actuació pública, escrupolosament responsable fins al límit!
Errors comesos, ni que siguin d'apreciació en aquest àmbit, mai no han d'arribar a poder tenir cap casta de perdó dels déus, per als demòcrates!

I si s'ha actuat correctament en tot moment i a tots els àmbits, aleshores caldrà felicitar de tot cor qui s'ha afanyat a vetlar per tothom com li pertoca.

Sembla que la detenció a Girona de Núria Pòrtulas, la jove lluitadora anarquista catalana empresonada posteriorment en una presó de Madrid, pot dur molta de coa.

Tant de bo que tot acabi bé!
Amb respecte total, no solament al marc legal i jurídic existent, sinó també i sobretot a la dignitat de la persona humana.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb