p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Som una nació i tenim el dret de decidir

CIL | 16 Gener, 2007 19:12 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Em plau ben molt d'assistir dilluns, dia 15 de gener, a la seu del CIEMEN -Centre Internacional Escarré per a les minories ètniques i les nacions-

En un local espaiós, situat al carrer de Rocafort, a Barcelona, se celebra cada quinze dies l'Assemblea de la Plataforma pel Dret de Decidir.
És una agrupació de diverses entitats i membres de la societat civil d'arreu dels Països Catalans, que es crea al final del 2005 amb l'objectiu principal de fer una gran manifestació sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir" per reclamar que, com a nació, el poble català ha de poder decidir el seu futur lliurement i que per tant s'ha de respectar l'Estatut d'Autonomia aprovat pel Parlament de Catalunya el 30 de setembre del 2005, conegut també com l'Estatut de Miravet.

En aquesta ocasió hi participen representants de més d'una trentena d'entitats.
Entre aquestes, hi figura la mallorquina Picalsud -Pobles i Cultures del Sud-, a la qual represent.

Hi són presents personatges de la societat civil catalana, com la coneguda portaveu de la Plataforma i secretària del CIEMEN, Mònica Sabata que, juntament amb Oriol Munné, -advocat i consultor d'empreses adscrit a Economistes pel NO al Tractat per a una Constitució Europea- hi duu la batuta, o Enric Fontanals -membre del col·lectiu Gent de la Terra- que també hi intervé força.

També hi són presents d'altres personatges de la societat civil catalana, com és el cas de Carles Castellanos -refundador de l'MDT i creador d'iniciatives com Pau Vila. Centre de Recerca i de Documentació de les Terres de Llengua Catalana.
O el sabadellenc Enric Espinós, o l'imparable professor de Dret Constitucional i escriptor Héctor López Bofill, o l'historiador i escriptor Oriol Junqueras... I tants d'altres...

En total, 30 homes i 5 dones que ens reunim per tractar assumptes tan diversos com els que tenen a veure amb

  • - la valoració de l'assemblea extraordinària realitzada un mes enrere,
  • - la situació actual del Secretariat de la Plataforma,
  • - la campanya per una petició popular per a la transferència als Parlaments dels Països Catalans de la competència de celebració de referèndums,
  • - la campanya per la sobirania fiscal,
  • - l'aniversari de la manifestació del 18 de febrer,
  • - la situació al País Basc i
  • - precs i preguntes

A punt de celebrarse el 40è aniversari de la mort d'Aureli M. Escarré -L'Abat d'un poble, com el defineix Jordi Vila-Abadal al llibre publicat per Editorial Mediterrània, SL l'any 1998-, pentura no es pot trobar cap altre indret millor des d'on reprendre amb força una iniciativa que respon, sens dubte, al llegat més genuí de l'Abat de Montserrat:

Som una nació i tenim el dret de decidir.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb