p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Tornem-hi, torna-hi, a la parada de les cebes: la República

CIL | 02 Juliol, 2006 21:40 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Enguany ha estat gros, a Mallorca.
Setanta-cinc anys després de la proclamació de la República, la memòria i el record continuen ben vivents en redols cada cop més amplis de la societat mallorquina.

A les nombrosíssimes mostres d'activitats realitzades a gairebé tots els municipis de l'illa, cal afegir-n'hi un altre més recent, realitzat a Pollença, amb l'ajut d'ERC, EU-EV, PSM i la Caixa de Resistència Republicana.

La notícia ens arriba, mentre a Sineu s'hi desplega una Assemblea de Militants d'Esquerra Republicana que donen suport unànime a la proposta que hi fa l'Executiva d'aquest partit d'establir converses amb altres partits en vistes a fer una coalició pre-electoral per a les eleccions autonòmiques de 2007 a Mallorca, sempre que es garanteixi un programa amb els objectius polítics establerts al darrer Congrés, i que la participació i representació amb els altres partits sigui en termes d'igualtat a tots els efectes....

S'hi barreja, doncs, l'altra notícia que fa referència a la publicació recent d'un llibre que duu per títol ARTesania a les presons feixistes, un recull de dibuixos, artesania, documents, fotografies... fets pels presoners pollencins a les presons i camps de concentració feixistes (1936...)

Un llibre de més de cent pàgines, elaborat gràcies a la feina i col·laboració desinteressada de molta de gent.
Sobretot, gràcies a les aportacions fetes pels vertaders protagonistes, els republicans supervivents i els familiars dels presoners que han cedit alguna cosa més que objectes -com s'hi diu a l'escrit de cloenda Tornar a ser-.

També s'hi recorda que la “transició espanyola seguirà incompleta mentre no es faci almenys la justícia històrica de recordar què va passar aquells anys”.


Fotografia que apareix a la pàgina 16 del llibre:
Reunió a la Cala S. Vicenç, d'Esquerra Republicana,
per celebrar l'acta de diputat de Francesc Carreres Reura

(Fotografia realitzada per Guillem Bestard,
cedida per Llorenç Cortès Cànaves Bibi)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb