p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc Ýmpetu, pretÚn contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Pa´sos Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A cÓrrec de: www.cecili.cat

Festa de l'└ngel al Castell de Bellver, durant 25 anys seguits

CIL | 23 Abril, 2006 21:05 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

La Federaciˇ d'Associacions de Ve´ns de Palma, presidida per la dinÓmica ciutadana Rosa Bueno Castellanos, per vint-i-cinquena vegada consecutiva ha organitzat la Festa de l'└ngel al Castell de Bellver, en una jornada que ha tornat a portar milers de persones cap al bosc mÚs emblemÓtic de Palma.


PanorÓmica de la ciutat de Palma, des del Castell de Bellver
(Foto: Picalsud)

Qui ho havia de dir vint-i-cinc anys enrere!
Tot just iniciada l'etapa democrÓtica, desprÚs de 40 anys de dictadura franquista que havia prohibit qualsevol mostra multitudinÓria de cultura popular -com era el cas de la tradicional festa cÝvica, que havia estat costum de fer al bosc de Bellver en temps passats-, amb la colĚlaboraciˇ entusiasta del batle socialista Ramon Aguilˇ a l'Ajuntament de Palma, l'aleshores potent i ben organitzada Federaciˇ d'Associacions de Ve´ns de Palma -presidida tambÚ per Rosa Bueno- recuperava, entre d'altres, una de les festes mÚs populars de Ciutat: la pujada al Castell de Bellver, on s'hi tornava a celebrar amb mÚs forša que mai la Festa de l'└ngel.


La tradicional Davallada de l'└ngel, enguany al Castell de Bellver
(Foto: Picalsud)

Durant aquests darrers vint-i-cinc anys, la festa ha anat passant per etapes successives que l'han duita fins al dia d'avui, en quŔ, una vegada mÚs, hi ha estat organitzada.
En aquesta ocasiˇ, com en les darreres catorze, amb la colĚlaboraciˇ no tan entusiasta de l'Ajuntament presidit pel Partit Popular -en el cas d'enguany, per la batlessa Catalina Cirer.

La gent que tÚ la convicciˇ ferma que les societats democrÓtiques s'han d'anar aixecant, sobretot, grÓcies a la intensificaciˇ d'una participaciˇ ciutadana cada cop mÚs forta, amb la devoluciˇ del protagonisme a la societat civil, s'ha pogut adonar que no Ús ben bÚ aquest el camÝ que s'estÓ seguint a l'actualitat a Palma.

CaldrÓ esperar-hi temps millors.
Tant de bo que arribin mÚs prest que tard.
Palma, i la ciutadania que la integra, ben bÚ que s'ho mereixen.

D'altres fotos de la Festa de l'└ngel al Castell de Bellver

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb