p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

La Plataforma pel Dret de Decidir rebutja el SÍ al referèndum sobre l’Estatut

CIL | 26 Abril, 2006 15:59 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Davant la imminent celebració del referèndum sobre l’estatut a Catalunya, i com a entitats que han participat activament en les assemblees i els actes de la Plataforma pel Dret de Decidir, s’ha volgut presentar la campanya Vota Som una nació que s’acaba d’endegar, i demanar l’adhesió o suport, que ja s’ha rebut de la pròpia Plataforma.


18 de febrer de 2006 a Barcelona,
clam multitudinari reclamant el dret a decidir
(Foto: Picalsud)

La campanya tot just iniciada pretén aconseguir que el resultat de les votacions al referèndum mostri de forma clara, és a dir, quantificable sense ambigüitats, quin és el nombre de votants que reclamen per a Catalunya molt més que l’estatut retallat que van aprovar les Corts espanyoles.

Hi ha molts arguments de pes.
Un vot nul organitzat té un alt valor polític.
La lectura del recompte d’aquests vots serà inequívoca i quantificable.
Un vot nul com aquest és el més transversal entre els electors catalans.
Aquest és el vot més dolorós per a l’espanyolisme intransigent encarnat pel PP.
Trenca amb la lògica de decisió imposada que vol que escollim entre quedar-nos igual (amb l’estatut actual, insuficient) o aprovar un nou estatut que tampoc és suficient.

Es demana als electors que votin Som una Nació amb paperetes que es distribuiran per tot el país.
Un vot que tècnicament es considera nul però que per llei s’ha de recomptar i que té un alt valor polític.

Per a fer-ho s’ha impulsat la creació d’una nova plataforma que demana el suport a particulars, entitats i partits polítics que encara no han definit el seu vot.

De moment s’ha previst, i presentat, un cartell de campanya, una distribució massiva de paperetes de vot amb el lema Som una Nació, l’activació de la web www.votasomunanació.cat i l’organització d’un acte al Palau Sant Jordi el proper 19 de maig.

També es volen realitzar actes divulgatius arreu del territori, per a l’organització dels quals s’espera comptar amb la col•laboració de molta gent.

Davant la urgència que suposa entrar en una campanya electoral, es considera imprescindible decidir i actuar aviat i amb rapidesa, per evitar que la campanya pel sí ho eclipsi tot.

Per a més informació, es pot consultar la web: www.votasomunanacio.cat o trucar al 93 553 82 20

Per a adherir-s’hi o donar-hi suport, es pot escriure a: info@votasomunanacio.cat


Milers de persones es manifestaren cridant 'Som una Nació',
reclamant un Estatut digne per a Catalunya

(Foto: Picalsud)

D'altres fotos de la gran manifestació

Festa de l'Àngel al Castell de Bellver, durant 25 anys seguits

CIL | 23 Abril, 2006 21:05 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

La Federació d'Associacions de Veïns de Palma, presidida per la dinàmica ciutadana Rosa Bueno Castellanos, per vint-i-cinquena vegada consecutiva ha organitzat la Festa de l'Àngel al Castell de Bellver, en una jornada que ha tornat a portar milers de persones cap al bosc més emblemàtic de Palma.


Panoràmica de la ciutat de Palma, des del Castell de Bellver
(Foto: Picalsud)

Qui ho havia de dir vint-i-cinc anys enrere!
Tot just iniciada l'etapa democràtica, després de 40 anys de dictadura franquista que havia prohibit qualsevol mostra multitudinària de cultura popular -com era el cas de la tradicional festa cívica, que havia estat costum de fer al bosc de Bellver en temps passats-, amb la col·laboració entusiasta del batle socialista Ramon Aguiló a l'Ajuntament de Palma, l'aleshores potent i ben organitzada Federació d'Associacions de Veïns de Palma -presidida també per Rosa Bueno- recuperava, entre d'altres, una de les festes més populars de Ciutat: la pujada al Castell de Bellver, on s'hi tornava a celebrar amb més força que mai la Festa de l'Àngel.


La tradicional Davallada de l'Àngel, enguany al Castell de Bellver
(Foto: Picalsud)

Durant aquests darrers vint-i-cinc anys, la festa ha anat passant per etapes successives que l'han duita fins al dia d'avui, en què, una vegada més, hi ha estat organitzada.
En aquesta ocasió, com en les darreres catorze, amb la col·laboració no tan entusiasta de l'Ajuntament presidit pel Partit Popular -en el cas d'enguany, per la batlessa Catalina Cirer.

La gent que té la convicció ferma que les societats democràtiques s'han d'anar aixecant, sobretot, gràcies a la intensificació d'una participació ciutadana cada cop més forta, amb la devolució del protagonisme a la societat civil, s'ha pogut adonar que no és ben bé aquest el camí que s'està seguint a l'actualitat a Palma.

Caldrà esperar-hi temps millors.
Tant de bo que arribin més prest que tard.
Palma, i la ciutadania que la integra, ben bé que s'ho mereixen.

D'altres fotos de la Festa de l'Àngel al Castell de Bellver

Una altra lliçó d'Eivissa

CIL | 02 Abril, 2006 17:08 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Una gentada s'arreplega als peus del rei en Jaume a la ciutat de Palma.
El primer dissabte del mes d'abril de 2006.
Setanta-cinc anys després de la implantació de la República a l'estat espanyol.
Són les 5 del capvespre.
Gent de totes les edats i condicions, però majoritàriament gent jove, cridanera i pacifica, lúdico-festiva i reivindicativa.

“No-no-no Autovia-no” esdevé el lema que uneix dones i homes que hi prenen part. Amb la veu i la paraula. Amb pancartes i escrits. Amb fulls i ferratines. De tots els colors, estils i modes.


Algunes de les moltíssimes pancartes exhibides durant la manifestació a Palma
(Foto: Picalsud)

Fins i tot hi ha presències una mica sorprenents.
Com la d'aquella gent que hi reclama no se sap ben bé què.
Se la veu present, a Mallorca, d'una manera; i a Eivissa, d'una altra.
Mentre a Mallorca es manifesta contra les autopistes eivissenques, a Eivissa es pronuncia totalment a favor que s'hi construeixin.
Fins al punt que no li tremola gens ni mica la mà a l'hora d'enviar-hi policia i altres forces ben armades, amb la finalitat de donar facilitats a la labor implacable de les màquines destructores...
Màquines que destrueixen bona part del territori i la propietat d'una ciutadania que es veu totalment indefensa... com és el cas del jove que hi llegeix el Manifest, una de les 25 persones que hi han estat detengudes...

Vet ací una altra de les grans lliçons que dóna la gran lluita cívica eivissenca que s'està duent a terme aquest any, commemoratiu de la implantació a l'estat espanyol d'una altra forma més democràtica de governar els pobles i les nacions que conformen el panorama polític europeu: la pràctica republicana!

La lliçó potser aquesta:
Qui comanda en aquest país no és ben bé qui governa aquest país.
Qui sembla que hi governa, només hi comanda en apariència.
Qui hi governa de bon de veres és un altre, a les ordres del qual ha de romandre l'autoritat legalment constituïda, sigui quin sigui el resultat electoral.

Durant aquests darrers 75 anys, s'ha intentat de tapar-ho, d'amagar-ho o d'ocultar-ho davall la capa, -que ja es va tornant massa fina i transparent-, de la falsedat i la mentida escampada gairebé pertot arreu.
Transicions polítiques tancades en fals: falsos processos democràtics, falses expectatives de futur, falses nacions, falses autonomies, falsos estatuts d'autonomia, falses comunitats, falses forces públiques, falsos mantenidors d'un ordre públic considerat tan falsament democràtic...

La gran lluita cívica eivissenca, entre d'altres elements, fa veure ben a les clares que qui comanda en aquest país continua essent el mateix senyor de sempre.
Amb el nom una mica actualitzat.
Però amb el mateix tarannà i comportament de sempre: el senyor € espanyol!

A les seves ordres, senyor € espanyol!
Per a sempre més?
N'hi ha que creim que no!
L'Esquerra que lluita per la República i la consolidació efectiva dels Països Catalans dins la nova Europa del segle XXI.


Mallorca i Eivissa, ben unides en la lluita cívica
a favor d'uns Països Catalans més ben respectats dins l'Europa de l'Euro

(Foto: Picalsud)

D'altres enllaços:

*** 75è aniversari
*** Mogudes eivissenques
*** El Blog d'en Potti
*** Pep Torro
*** enGuillem!
*** Joana Maria
*** Grosske. Bloc personal
*** Illenk
*** Països Catalans
*** E i v i s s a
*** Diario de Ibiza
*** Eivissa confidencial

FOTOS DE LA MANIFESTACIÓ MALLORQUINA A FAVOR D'EIVISSA

Solidaritat mallorquina amb Eivissa. No volem autopistes allà ni enlloc

CIL | 01 Abril, 2006 18:40 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Amb motiu de la lluita cívica contra la construcció d'autopistes a l'illa d'Eivissa, milers de persones, majoritàriament joves, es manifesten de forma força cridanera i totalment pacífica pels carrers i places de Palma.

Un cop s'arriba davant del Consolat de la Mar, seu del Govern de les Illes Balears, el jove eivissenc Albert Prats -una de les 25 persones detengudes per les forces de l'ordre- hi llegeix aquest Manifest:


Pancarta penjada a una grua durant la manifestació
(Foto: Picalsud)

"El progrés de color ciment i tacte asfàltic en aquests moments està ferint Eivissa.
Les obres de l'autopista que xaparà l'illa per la meitat han començat.
I no precisament amb paperines i caramels han estat rebudes les màquines.
Una mobilització sense precedents a l'illa s'hi ha posant al front.

Més de 25.000 persones van secundar una manifestació per dir NO a aquesta barbaritat i l'acció permanent de paralització pacífica de les obres és una constant.

Afectats i no afectats, ecologistes o simplement gent que diu que aquest pic s'estan passant de la línia, s'han trobat dins la plataforma "No volem autopista".
La seva desesperada però valenta conducta d'interposar-se en el camí de destrucció que fan les màquines ens ha commogut.

Encara més quan les forces repressives de l'Estat (arribades de diversos llocs de la península) han volgut fer pas a la destrucció a cop de porra i detenció.
La repressió encara no ha desanimat i atemorit a la valenta gent d'Eivissa que ha dit PROU.
La seva lluita continua i cada vegada més s'està convertint en una amenaça per als qui volen que la paraula progrés sigui sinònim de destrucció.
Amenaça que s'està escampant, doncs nosaltres hem decidit rompre amb el paper d'espectadors passius i passar a l'acció.

Nosaltres, gent que viu a Mallorca, sabem molt bé com les gasten els comissaris de l'asfalt i el ciment.
Ens volen fer creure que les autopistes son necessàries i que a més estan integrades dins el medi ambient.
Però les seves mentides no poden amagar la recent destrucció que les noves autopistes han fet a la nostra illa.

Mallorca no necessita autopistes, ni Eivissa ni Menorca.
Aquestes només beneficien a un parell d'especuladors, de professió empresaris, els quals tenen una societat financera amb uns senyors que s'anomenen polítics.

A Eivissa diuen que no volen més destrucció amb la quartada del progrés.
Nosaltres tampoc.
A les illes ni enlloc.

Amb aquesta primera concentració de solidaritat amb el poble lluitador d'Eivissa, volem donar inici a una mobilització que digui també No a l'autopista d'Eivissa.
Convidam a participar a tota la gent que està farta de veure com hipotequen la nostra vida i la nostra terra uns rapinyaires addictes als doblers i al poder.


Pancarta que encapçala la manifestació multitudinària a Palma
(Foto: Picalsud)

Moltes gràcies".
AUTOPISTES NO, NI A EIVISSA NI ENLLOC!!

D'altres enllaços:

Fotos manifestació a Palma 01-04-2006
Països Catalans

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb