p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Presència nacional catalana al VI Fòrum Social Mundial

CIL | 28 Gener, 2006 23:21 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

El missatge Un altre món és possible es torna a repetir per boca de milers i milers de persones.
En aquesta ocasió, es fa present i ressona pels carrers i places de Bamako, la capital de Mali a l'Àfrica negra.
Durant cinc dies seguits -del 19 al 23 de gener de 2006- s'hi està realitzant la sisena edició, en aquesta ocasió 'policèntrica', del Fòrum Social Mundial .

Entre d'altres participants, la consellera de la Generalitat de Catalunya Anna Simó participa en una taula rodona que s'hi organitza, sobre les migracions i el neoliberalisme: o la negació de la dignitat humana en marxa?.

Causa una gran satisfacció i produeix una profunda alegria arreu dels Països Catalans el fet de constatar que la consellera d'Esquerra Republicana de Catalunya hi participa representant oficialment Catalunya, un país que hi és present i reconegut com una nació -al mateix rang que França, Mali, Itàlia, Marroc, Senegal o Algèria-.

9. THEME : MIGRATIONS ET NEOLIBERALISME : OU LA NEGATION DE LA DIGNITE HUMAINE EN MARCHE ? 21 janvier, 14H30 - 17H15 Lieu : Centre International de Conférence, F6 FACILITATEUR : BERNARD PINAUD NOM INSTITUTION PAYS Anna Simo Min. Catalogne Catalogne Brice Monnou FORIM France Témoignage FORAM Mali Patrice Braouzec France Filippo Miraglia ARCI Italie Abdelkader Zraih CMT Maroc Massimo Toschi DS Italie Boubacar Diop Congad/PALAE Senegal Ahmed BEN NAOUM Université d’Alger Algerie

Tots a Llucmajor

CIL | 27 Gener, 2006 17:04 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Fa algunes setmanes que a la pàgina web del partit polític denominat “Agrupación Social Independiente” (ASI) va aparèixer un joc on es mostraven vint maneres de matar una dona, a qual més cruel i perversa -es diu en un comunicat del Grup d'Homes contra la Violència Masclista-.
A dir ver no he arribat a veure l’execrable joc, entre altres coses perquè la sola idea de contemplar com una dona despullada era objecte de tot tipus d’abusos i vexacions ja em repugnava fora mida.

Sembla ser que els principals dirigents d’ASI, partit al front del qual hi ha el Sr. Joaquín Rabasco, regidor de l’Ajuntament de Llucmajor, han al•legat esser víctimes d’una mena de maliciós complot contra la seva Agrupació, afirmant que la inclusió del joc a la pàgina és obra d’algun pirata de la informàtica i que ells, en suma, no tenen cap responsabilitat en relació amb la seva exhibició.

Sigui com sigui costa de creure que un joc d’aquestes característiques hagi romàs penjat gairebé un mes a la web sense que cap responsable d’ASI no se n’hagi adonat.
Són, doncs, perfectament exigibles les responsabilitats pertinents al Sr. Rabasco i a la seva agrupació.
No són de rebut a parer nostre les explicacions intentant eludir l’autoria del despropòsit i sí en canvi cal exigir responsabilitats fins allà on faci falta, fins i tot si això comporta la retirada de l’acta de regidor del principal dirigent o dirigents del partit.

De la mateixa manera és ben comprensible la indignació d’una bona part dels llucmajorers, especialment de les dones.
És massa fresca encara la darrera mort per violència masclista a Mallorca com per frivolitzar amb bromes macabres en la web d’un partit amb representació a les institucions.

Farem bé, doncs, d’acudir el proper dilluns a Llucmajor a expressar el nostre rebuig per l’insult que aquest fet ha representat per a la dignitat de les dones.
Perquè com bé diuen, no estan disposades a deixar-se matar per ningú, ni en broma ni de cap manera, faltaria més.

Atentament,
Miquel Àngel Lladó Ribas
(Portaveu Grup d’Homes contra la Violència Masclista)

Què hi fa l’Esquerra política a l’Ajuntament de Palma?

CIL | 11 Gener, 2006 19:58 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

És del tot rebutjable l’operació urbanística que, una vegada més, vol realitzar el Consell de Mallorca, sobre uns extensos terrenys urbans, que són de titularitat pública, situats al barri del Camp Rodó.

Com a ciutadà llis i ras d’aquesta ciutat de Palma –militant en actiu dins Esquerra Republicana de Catalunya- em deman què hi fa l’Esquerra política a l’Ajuntament de Palma?
Com és possible que no s’aconsegueixi d’aturar una operació immobiliària d’aquesta envergadura?
el Consell Insular de Mallorca no ha perdut la idea de voler vendre uns extensos terrenys públics, a preu de patató, perquè empresaris privats puguin fer un dels grans negocis immobiliaris del selge XXI a Palma!

Els he volgut dirigir un escrit com aquest, per demanar-los que s’hi apliquin amb contundència i el màxim de cura possible.
Que no badin!

Ja se sap que res d’això no ve de nou.
Que es tracta d’una operació immobiliària que ve d’enfora.
Que els successius governs democràticament establerts –inclòs el de l’any 1995 - ho han intentat de mil i una maneres.
Tant quan és president de la institució insular Joan Verger i el PP (1993), com quan la presideix M. Antònia Munar i el PSOE-PSM (1998) amb Francesc Triay i Pere Sampol de vicepresidents, com ara que la continua presidint M. Antònia Munar i el PP (2005).

Es veu que n’hi ha que no es cansen d’insistir-hi, malgrat ho hagin de fer durant dècades!
Però, almanco fins ara, sempre s’han topat amb serioses dificultats de tot tipus, les quals han aconseguit d’impedir que s’arribin a dur a terme tots aquests plans especulatius tan rebutjables.

No hauria de ser enguany, precisament, quan s’arribassin a perdre totalment uns terrenys urbans que, des de fa dècades, són de titularitat pública i d’ús eminentment sociosanitari, gràcies a antigues donacions de caràcter humanista, altruista, i solidari!

Per això, els deman encaridament que, representant l’Esquerra política en tasques d’oposició democràtica, facin tot el que està a les seves mans per impedir-ne les nefastes conseqüències.

Els dic que consider que les generacions futures els agrairan ben molt, si aconsegueixen que la totalitat dels terrenys del Psiquiàtric, que el CIM vol vendre, passin a convertir-se en l’únic gran parc urbà que a hores d’ara resulta possible d’implantar a Palma!
Se satisfaria, a la fi, una de les peticions que nombroses entitats ciutadanes venen reclamant des de fa dècades!

Els suggeresc i recoman que es prenguin la molèstia d’accedir a la nombrosa documentació que hi deu haver als arxius municipals, la qual arreplega nombroses reclamacions efectuades per aquestes entitats ciutadanes durant les dècades dels anys 80 i 90, en aquest sentit.

Alegra, si més no, veure que el Col•legi d’Arquitectes de Balears s’hi ha volgut ficar, en aquest assumpte.
Tant de bo que s’aconsegueixi d’aturar tots aquests plans que, claríssimament, van adreçats a beneficiar alguns i a desproveir el conjunt de la població d’uns terrenys urbans que, des de fa dècades han aconseguit de mantenir-s'hi com a públics.

Cecili Buele i Ramis
ERC-Illes

Secretari de Moviments Socials i Xarxes Cíviques

Infatigable Plataforma pel Parc de les Vies

CIL | 05 Gener, 2006 09:03 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Dia 4 de gener una representació de la Plataforma pel Parc de les Vies lliura al Registre de l’Ajuntament de Palma 8.400 signatures amb les quals es continua reclamant la implantació d’un parc urbà, allà on l’Ajuntament té projectat de fer-hi una gran via de circulació de vehicles.

Aquestes 8.400 signatures sumades a les 11.600 que s’han lliurat l’estiu passat completen un total de 20.000 signatures de ciutadanes i ciutadans que, simbòlicament, demanen que imperi el sentit comú i que es compleixi la paraula promesa. Al lliurament d’aquestes signaturas hi participen una vintena de persones amb pancartas en les quals es poden llegir motius diversos pels quals es considera necessari el parc.
Una pancarta central amb el lema de la Plataforma:Parc SÍ, Asfalt NO! serveix de fons a la trobada cívica amb el regidor Sr. Sierra, davant del qual es llegeix aquest manifest:

Una vegada més duim a Cort una crida ciutadana carregada de sensatesa i exempta d’egoisme.
Demanam i al mateix temps exigim, que es doti la capital de les Balears d’un autèntic Parc.
Una zona verda molt extensa i que seria la manera de revitalitzar, i modernitzar tota una porció de la nostra ciutat.
Aquesta porció de Palma engloba barriades històriques fins ara abandonades o maltractades i que mereixen una oportunitat.
Soterrar les vies del tren al seu pas per ciutat era una ambició compartida per tothom que esperava el seu moment per convertir-se en realitat.
Qui ara governa la Comunitat i l’Ajuntament, sense consensuar amb ningú varen decidir envestir amb les obres, provocant una pèrdua darrera l’altra i multitud d’enfrontaments innecessaris.
20.000 persones han fet una petita contribució a la ciutat de Palma. La seva firma dóna fermesa a una demanda raonable i constant que venim reclamant des de la Plataforma pel Parc de les Vies.
Aquesta és una acció democràtica, perquè la democràcia és molt més que anar a votar cada quatre anys.
Ser demòcrata és participar i una societat viva tan sols produeix millores i dóna força i qualitat a la democràcia.

Molts de ciutadans ens demanam:
Perquè s’obstinen a convertir el soterrament de les vies en el soterrament de tant de patrimoni – Parc de ses Estacions, Parc de son Fortesa, Pont des Tren, desenes de milers d’euros públics i encara més, la possibilitat de crear un gran Parc Central?
Hem vengut aquí avui, perquè estam lluitant perquè no soterrin també les il•lusions dels ciutadans.
El soterrament, que havia de ser un motiu d’orgull, s’està convertint en un malson, del que entre tots hem de despertar.

Aquest parc sobre les vies, aquest parc que el Partit Popular va prometre a les passades eleccions, ha de ser realitat.
Avui li ho demanen 20.000 ciutadans, però son la immensa majoria dels habitants d’aquestes illes que voldrien que sobre les vies del tren soterrades, es passegin les persones.
Els vehicles a motor, no poden continuar creixent fins a l’infinit al casc urbà.
Tots els tractats internacionals ho aconsellen.
I aquest Ajuntament també està compromès amb Kioto i amb l’Agenda Local 21.
Tenim el convenciment que la nostra proposta de Parc és la més raonable i la menys utòpica.
Utòpic és perseguir qualque cosa a la que no es pot arribar.
L’Ajuntament no solucionaria cap problema de trànsit a Palma omplint Jacint Verdaguer i les barriades colindants de vehicles, al contrari, crearia un problema major.
El seu és l’únic projecte que no contempla la realitat.
És molt bo potenciar el transport públic, d’això es tracta precisament.
Però es podrien haver obtingut molts millors resultats si a les taules de diàleg, haguessin escoltat de veritat els ciutadans, els col•lectius professionals.
No poden substituir el tall que produïen les vies, per un altre tall de milers de vehicles.
Hem d’unir la ciutat també per les persones.
La nostra proposta de Parc de les Vies, és una proposta de Parc urbà on les persones seran les protagonistes, però el pas transversal de vehicles estarà garantit.

Pel nostre costat, ja es conten per desenes les vegades que ens hem acostat a l’equip de govern de l’ajuntament per fer propostes i oferir alternatives, sempre en positiu, sense anar contra ningú i amb absoluta independència política.

Continuarem insistint i defensant les millores per a la nostra ciutat.”

Tf contacte:
Àngels Fermoselle 651425987
Cristina Miró 645421445

Nadala 2005

CIL | 01 Gener, 2006 13:55 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

Bones Festes de Nadal
En aquest any dos mil cinc:
Que les puguis passar en pau
et desitja, de cor, en Cil.

Som a punt d'acabar un any,
A punt d'encetar-ne un altre:
Que allò bo que esdevé un guany
s'incrementi, i no el desastre.

Defensant els drets humans
de qui sia, a casa nostra,
de qui viu molt més enllà,
de qui és lluny de nostres costes.

Amant llengua catalana
que als Països Catalans
tanta gent fort agermana:
joves, vells, petits i grans.

Treballant amb més coratge
amb la gent que fa país:
donant pas a nous oratges
que no el tornin estantís.

Aixecant una Mallorca
que pretengui ser més sana:
ajuntant totes les forces
amb la gent republicana.

Escampant nostra cultura
cap a tots vuit vents del món;
escampant-la a gran altura,
sense por ni cap fissura,
amb l'orgull de ser qui som.

Cecili Buele i Ramis
Mallorca, 18/12/2005.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb