p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Una petita gran alegria més

CIL | 10 Octubre, 2005 11:32 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

A vegades fa la impressió que, de bones notícies, ja no ens en queda quasi cap per rebre.
Pot semblar-ho.
Sobretot si hom deixa d'afanyar-se a romandre en contacte directe i freqüent amb certes realitats que en proporcionen, i que no acostumen a sortir publicades als grans mitjans de comunicació.

És el cas que ens arriba des de Jacareí, Sao Paulo, Brasil.
Es tracta d'una notícia relacionada amb una petita gran victòria popular, aconseguida per companyes i companys que lluiten aferrissadament en defensa de la terra, des de l’MST (Moviment de Treballadors Rurals Sense Terra).

N’és un exemple el correu que arriba al president de la Comissió Sectorial de Moviments Socials d’ERC, Andreu Camps i Figuerola.
L’hi ha enviat Julio.
Aquest company brasiler li fa a saber:

“Amb molta d’alegria, dia 7 d’octubre, just quan commemoram la Setmana Che Guevara, rebem la notícia amb la qual el Jutge de Dret notifica que queda lliurada a l’INCRA (Institut Nacional de Colonització i Reforma Agrària), i a la vegada a l’MST, la possessió definitiva de la hisenda Curumirin de Tremembé, ocupada per famílies amb el nom d’Olga Benario.
És un fet molt important, perquè significa que s’ha aconseguit una gran victòria enfront de les oligarquies d’aquest país.
Així que estam molt contents, i això ens anima en la nostra caminada…”

No hi ha dubte que, en aquest món nostre, hi ha molta gent humil i modesta que no es cansa de lluitar pel que considera que són els seus drets, i que aconsegueix de vèncer els grans obstacles que li aixequen al davant els que pretenen esdevenir sempre i en tot "els poderosos".

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb